Gianna Troyse

www.hälsopedagogen.se - Din guide till en bättre hälsa!

20110729

Kategori:







Igår såg jag en jätte bra intervju med Al Pacino, den mannen är briljant och jätte smart! Jag blev verkligen inspirerad av honom till att kämpa för det man verkligen brinner för i livet!

Försökte få till lite ”scarface” i går men det ser ju bara patetiskt ut, hahah. Men det var ju en underbart mysig kväll med middag på HåPe´s i Etuna.

bra middag

Kategori: HÄLSA



Min middag idag:

Lax med färsk citronsaft och citronkrydda, kokt potatis och en tomatsallad med lök. Här får man rikligt med omega 3 och bra fetter från laxen, bra med antioxidanter frän löken och tomaterna, och lite nyttiga kolhydrater från potatisarna.

 

Ett tips: om man vill ha mindre GI värde i maten så kan man äta kall kokt potatis. Låt de då stå i kylskåpet ett dygn innan då bindningarna ”går sönder” och det blir mindre glykemiskt index.

tasteline.se

Kategori: HÄLSA

tasteline.se är en jätte bra sida med massor av recept. Här kan du hitta allt från glutenfria recept till laktosfria, gi recept, vegetariskt och mycket mer. Jag tycker speciellt om denna sida för att det är andra människor som lägger upp recepten efter att ha provat sig fram.

 

Hur många gånger har man inte följt ett recept till punkt och pricka och det ändå blir fel! Det kan vara att det räcker med en halv dl mindre mjöl och det blir perfekt, och det är det du hittar på tasteline.se.

 

Så nästa gång du ska laga mat eller baka… glöm inte bort att surfa in :)

i´m blue

Kategori: HÄLSA






Nästan helt blå idag med undantag för skorna! Här ser man min gamla tattoo på armen och den nya på ryggraden!!

Vilken underbar dag, och det var tur att man han njuta av kvällen! Håller tummarna för ett lika bra väder imorgon för då har jag en massa som ska göras på stan och dessutom träffa lite vänner!

ny tatuering!

Kategori:






Idag gjorde jag en ny tatuering. De var en födelsedags present till mig själv :) Jag har redan två sedan tidigare, och det är som alla säger, när man väl gjort en har man svårt att sluta.

 

Jag skrev en text på italienska på ryggraden, ”Lo faccio per me” som betyder ”jag gör det för min skull”. Och Rezan skrev hopp på assyriska på underarmen. Hur snyggt blev inte det, jag är i alla fall skit nöjd!!

damage controll

Kategori:






Lite bilder från i lördags, jag kan ju ärligt säga att det inte blev ett enda drägligt kort från i söndags! Det blev ju även en damage controll på söndag förmiddag så alla kort vi la upp på facebook under lördagskvällen blev nedplockade, haha. Men de här två han jag norpa!

Igår kväll vart det fest som sagt. Det var...

Kategori:

img_8409 (MMS)

Igår kväll vart det fest som sagt. Det var ju självklart ALL IN med hemma gjorda strawberry  daqurie och vi dansade oss svettiga på sturekompaniet och avslutade kvällen med bakismat från donkan så klart. Men det finns ingen tid att förlora på att ligga bakis så nu blir det en sväng på stan och lunch!

Igår kväll vart det fest som sagt. Det var...

Kategori:

img_8409 (MMS)

Igår kväll vart det fest som sagt. Det var ju självklart ALL IN med hemma gjorda strawberry  daqurie och vi dansade oss svettiga på sturekompaniet och avslutade kvällen med bakismat från donkan så klart. Men det finns ingen tid att förlora på att ligga bakis så nu blir det en sväng på stan och lunch!

fest

Kategori:







I kväll är det födelsedagsfest som gäller för hela slanten! Hela tjejgänget kommer till Stockholm och vi har planer på att gå ALL IN :)

 

Jag har ju redan smygbörjat att fira genom en fest i Kroatien, lite presenter som droppat in under veckan och igår fick jag några till. Ett par jätte coola loafers med niar från TopShop och ett par Ray Ban folding Wayfarer! Jag som länge suktat efter ett par Wayfarer.

 

Nu har jag MASSOR att fixa inför kvällens fest. Stress stress…



bästa tavlan ever

Kategori:




Fick världens finaste fördelsedagspressent av min systerdotter RORI idag!

Kolla in vad bra hon ritat av en bild på mig och gjort ett proträtt. Grymt bra för att vara hennes tredje någonsin! Massa kramar till dig RORI.

kroatien del 1

Kategori:









En vecka i Kroatien med fyra helt underbara och galna tjejer gjorde verkligen livet värt att leva. Det var helt underbart och jag rekommenderar verkligen att åka dit!

Jag kan ju säga att det blev mycket sol, fest, middagar och galenskaper! Här kommer ett litet bildregn, och fler kommer innom kort :)

Semester! Ses på måndag

Kategori:

img_1027 (MMS)

Semester! Ses på måndag

under helgen

Kategori:







Oj vilken helg! Var ute och åt middag med fina Rori, min syster och mamma för att smygfira min födelsedag :) Satt vid ån och dinglat med fötterna, insåg snabbt att jag har världens fulaste tånaglar och det måste det bli ändring på!! Moffat i en stor pastatalrik och ätit stans minsta chokladboll på stanst största fat.

Och sist men inte minst...fått en bröllopsinbjudan!

sommarens första dopp

Kategori:






Fasiken vad dåligt det gick och springa idag då! Jag åt på tok för sent så jag fick världens kramp i magen och håll :( jaja, får testa i morgon igen.

På kvällningen åkte jag Patricija och Rezan och tog ett kvällsdopp! Det var första doppet denna sommar och hur kallt var det inte då! Men riktigt riktigt härligt att göra med kompisar istället för att sitta hemma i soffan.

ska man äta mer om man tränar?

Kategori: HÄLSA

Detta är en fråga jag får väldigt ofta när jag arbetar med träning och hälsa. Här är svaret på den och detta brukar jag rekomendera mina kunder. 

 

Hur mycket energi du behöver tillföra kroppen beror helt på hur mycket du tränar och vad du äter. Det brukar oftast räcka med den mat man vanligtvis äter, men om man elittränar eller ligger på en högre nivå än motionär kan man behöva fylla på med en extra proteindrink. Vet man att man slarvar med frukt och grönt kan man även äta extra vitaminer.

 

Är ditt mål med träningen att gå ner i vikt så ska man inte öka matintaget, eventuellt äta lite mindre och se över vad man äter.

 

Är ditt mål att hålla din vikt på samma nivå måste du förmodligen äta lite mer, det kan räcka med en extra frukt eller en smörgås efter träningen.

 

Vill du gå upp i vikt måste du äta lite mer - oftast räcker det med vanlig mat, men se över när och vad du äter.

gårdagens

Kategori:

gillar du vin?

Kategori: HÄLSA



Rödvin i massor!

Man har ju ofta hört att rödvin är bra för hälsan och det stämmer faktiskt. Om man dricker en mindre mängd rödvin om dagen har man sätt att det har flera canserförebyggande effekrer, det kan även förbättra fettmetabolismen och höjer det goda kolesterolet.

Men detta gäller max 1/2 glas rödvin om dagen. Dricker man mer försvinner hälsoefekterna och ersätts av de skadliga effekterna som alla alkoholhaltiga drycker medför. Så drick med måtta för hälsan!

jag kan nästan inte vänta

Kategori:






Gårdagen stod Elin för då vi sågs efter jobbet och åt middag på Tacobar tog en efterlängtad fika!

Elin är utan överdrift en av de bästa frisörerna jag någonsin gått till. Jag har tappat räkningen på hur många gånger man går ifrån frisören och är helt jävla missnöjd, men går du till Elin kan jag LOVA dig att du kommer att vara skitnöjd. Det är nästan jobbigt att inse att vi inte åker saltsjöbanan varje morgon ihop långre!!! Här ser du hennes blogg och hon bloggar även som frisör här!

Nu väntar lite jobb, och en kaffe ute i solen :)

osminkad

Kategori: HÄLSA



Osminkad och jävlig har jag precis kommit hem från ett träningspass i Vilsta. Inte så kul känner man efter att ha tagit några drinkar igår! Det känns i kroppen att man inte är 100%.

Nu är jag svinhungrig så nu blir det mat!!

detaljer

Kategori:





Det har varit en väldigt härlig helg! Igår var jag och firade en kompis födelsedag, och kvällen till ära hade jag klänning (brukar ju inte ha det så ofta) och nyinköppt kavaj från Monki. Väskan har jag gjort själv! Det blev lite drinkar på både fredagen och lördagen, har ni inte provat en strawberry daiquiri än så är det inte försent, drinken är superb :)

Just nu!

Kategori:

img_4383 (MMS)

Just nu!

igår

Kategori:



Älskar att vara ute i naturen och andas frisk luft.




Hm, frågan kvarstår...är det bättre på andra sidan? vad finns där och väntar?



Det bjöds på en härlig pastasallad med kyckling när jag var hemma hos min storebor :)



Var ju självklart tvungen att lyfta lite tyngder nere i brorsans gym som han byggt upp i källaren på huset!

Det är ganska lyxigt att ha ett eget gym i sitt hus, snacka om biffig man skulle ha blivit! Det var så härligt att spendera dagen ute på "landet" där det finns så mycket natur och man kan nästan känna hur lugnet kommer över en! Nästa gång hoppas jag på en fisketur!

i love

Kategori:



Måste ju köpa de vinröda skorna till höger i mitten, de var ju grymt snygga. Jag som letat efter ett par coola platta boots till hösten och så såg jag denna bild på Carolines mode och fick gåshud rakt av! Det blir till att jaga dessa nu. De zebra randiga skorna var också himla snygga och mina fötter skulle trivas bra i dem också :)