Gianna Troyse

www.hälsopedagogen.se - Din guide till en bättre hälsa!

Nytt in

Kategori: DAGENS

Ett bättre val till fikat.

Kategori: HÄLSA

Om ni, som jag, ofta tar en fika på jobbet bjuds det ganska frekvent på bullar eller annat fikabröd. Eftersom jag är glutenintollerant kan jag inte äta "vanligt fikabröd" men då brukar jag ta riskakor med chokladöverdrag på. Smakar jätte gott och man slipper bli svullen i magen ( i mitt fall blir jag tok sjuk) av allt vitt mjöl! Frukt fungerar ju även jätte bra, jag kör på äpplen idag Ett litet tips på morgonfikat!

Lyx frukost

Kategori: DAGENS

I dag tar jag en riktig lyx frukost eftersom jag har lite sovmorgon. Jag ska hålla en utbildningsdag i dag för ett gäng sjuksköterskor och läkare som börjat arbeta med Power Plate som rehabilitering! Ser verkligen fram emot det! Senare på kvällen har jag några Power Plate klasser och sen är det dags för thai boxning. Så ser min dag ut :)

Maxa promenaden med Easytone

Kategori: DAGENS

Jag har fått ett par Reebok Easytone skor i mina ägor! Så jag tänkte dela med mig av hur jag tycker det är att power walka med de här skorna till skillnad mot vanliga walking skor.

Jag kan ju till att börja med berätta att de här sulorna är liksom lite rundade undertill så man kan inte väga fram och tillbaka på skorna utan att vara tvungen att spänna rumpan typ, för då tappar man balansen. Så genom att bara stå får man en extra träning för hållningen. När jag sedan började gå kände jag att jag aktiverade mina vader mer, insida lår och framförallt rumpan! Det är ju perfekt eftersom det är ju exakt de områdena man vill koma åt!

 

Riktigt sköna för knän och höfter, men jag kan tänka mig att det är lite riskabelt att börja traska långa sträckor om man har skadad rygg, höft eller knän då det är en helt annan balans, belastning och en annan typ av aktivitet man får upp i muskulaturen. Så det kan ju vara bra att börja försiktigt. (jag har st 39, jag fick st 40 och de är ca 1/5 nr för stora storleksmässigt) 

Lunch tips

Kategori: HÄLSA

Ofta kan man hamna i samma gamla mönster när det gäller mat, det kan jag lätt göra i alla fall. Så det gäller att våga prova något nytt. Här om dagen handhade jag en massa paprikor och tillslut viste jag inte vad jag skulle göra med dem så jag testade att göra fyllda paprikor i ugn. Jag använde mig av köttfärssås och ris som jag blandade ihop och sedan stoppade ner i de rensade paprikorna. In i ugnen i ca 40 minuter på 200 grader och tada…

 

Nytt in

Kategori: DAGENS

Jag har redan köpt en vinterjacka,det är ju inte så att längtar men det gäller att vara förberedd! Jag har även ett par nya rosa Easytone skor från Reebook, fattar inte varför jag gillar rosa när jag har träningskläder men inte annars. En ny klocka fick det också bli från Guess. 
 

banan pankaka

Kategori: HÄLSA

Jag fick ett tips från en vän att prova banan pankaka. Så jag testade och tyckte att det var helt ok, det tog ett tag innan man fattade varför pankakan smakade banan men det fungerade. Perfekt till frukost om man har sovmorgon! Väldigt nyttig också eftersom det bara är banan och ägg. Så testa nu till helgen!
 
Så här gör du:
Mosa en banan
Blanda i ett ägg (mindre kolhydrater om du tar bara vitan, men du kan behöva ta två ägg då)
Stek på medel värme (se till att pankakan får en bra stekyta för den är svår att vända)
Häll på lite cocos, och lite bär efter smak
Klar :)
 

gårdagens outfit

Kategori: DAGENS

En gårdagens! Älskar min nya väska från Michael Kors! Passar ju till allt eftersom man han ha den i två lika längder. Suktar ju efter en Chanel men det får vänta ett tag ;) Jag har gjort lite nya inköp som ni får se sen, men nu jag jobba lite! 
 

Ko ko Cat

Kategori: DAGENS

 Kolla in mitt fina Iphone skal jag fick från min brorsa :) Ko Ko Cat heter det och nej...det är inte en batman utan en Kat! Vickar man på örat så "tänds" skärmen också, hur urgullig var inte den! 
 
 

Jag i lyxförpackning

Kategori: INSPIRATION

Hihi, här sitter jag och glider runt i en nercabbad Corvette:) jag vill ha körkort och en sån här heting nu, tack!

Gårdagens

Kategori: INSPIRATION

Silver väska, batik jeans och leopard linne i en Corvette!

From above

Kategori: INSPIRATION

Älskar mina blodröda byxor från Zara! Till de hade jag ett långt transparent svart linne från H&M. Passar för min smak :)

Fyrverkeri!

Kategori: DAGENS

Avslutade min semester med Å-festen och fina fyrverkerier! Det va super fint och en bra avslutning på en bra dag, då min mamma fyllde år! Nu väntar verkligheten med jobbet och vardagen igen.

Mat upplevelse

Kategori: DAGENS

Under semestern var jag och åt på Å-bryggan hemma i Eskilstuna. Det var minst sagt en mat upplevelse då jag beställde biff och man fick in den på en super varm sten för att steka den själv vid bordet! Ganska fiffigt eftersom man hade nåt att göra hela tiden. För lite grönsaker för min del dock, jag är dessutom ingen kött älskare men det var helt klart en rolig grej att prova på!

sommarens första dopp

Kategori: DAGENS

Igår var jag och solade och tog sommarens första dopp!! Haha, ja det var den 2 augusti men det var sommarens första och förmodligen sista dopp! Nu ska jag iväg på en födelsedagsfest! See ya ;)
 

Gårdagens

Kategori: DAGENS

mitt val

Kategori: INSPIRATION

Mitt val blev is te när jag var och fika med mina vänner. Denna is te är nog den godaste jag smakat! Persicosmak med massor av is. Den kan ni beställa om ni är på SMAK i E- tuna :)
 

the tee

Kategori: DAGENS

Mega trasig! 
 

Det är detaljerna som gör det!

Kategori: DAGENS

Älskar alla detaljer som kan lyfta vilken outfit som helst. 
 
 

bakom mina solglasögon

Kategori: DAGENS

Njuter av de små solglimtarna vi får bakom mina solglasögon :)

black & white

Kategori: DAGENS

 
Så här såg jag ut för någon dag sedan. Mina älsklingsskor från Acne hade jag typ glömt bort i garderoben, men nu har de åkt fram igen!