Gianna Troyse

www.hälsopedagogen.se - Din guide till en bättre hälsa!

dagens

Kategori:



Var en sväng på stan idag efter jobbet och fikade med Camilla och Azita :) Solen lurar ögat lite för det var fan inte varmt idag. Nu är det en lugn kväll framför mig och imorgon jobbar jag igen. Måste ju kolla upp brölloppet som var idag i England, det kan man ju inte missa eftersom det var samtalens höjdpunkt idag bland mina kunder, och man kan ju inte vara sämre själv!

Håller tummarna för att det faktiskt är lite varmare i luften imorn.

tomat för hälsan

Kategori: HÄLSA



Nu är det dagt att börja äta tomatsallad till lunchen! Bort med gröna blad och gruka och in med tomater och spenat. Man har sett genom tidigare forskning att tomater kan skydda mot flera canserformer, hjärtinfarkt och stroke. Man har även sett att det förebygger rynkor! Det är ämnet lykopen som ger tomaten dess röda färg som skyddar mot canser och blodproppar. Lykopenet får blodet att flyta lättare genom kroppen.

Spring inte iväg nu och köp en massa lyckopen på burk utan börja äta tomater regelbundet istället så kan du få samma effekt.

tavla

Kategori:

Före


.
Efter
.


Jag hade ett problem med att hitta en tavla i måtten 140 ¤ 160 cm. Jag har lite svårt för att köpa en tavla med ett motiv på som en blomma eller en zebra för jag kan inte relatera till den. Egentligen har den inget med mig eller mitt hem att göra. Men jag fick en jätte bra ide från Petra som sa att jag kan ju måla en egen tavla! Så det gjorda jag under påsk, medan ni andra målade påskägg :)
Det är min första tavla, men inte min sista, det var jätte kul. Inte behöver det vara perfekt, det är ju det som är charmen i det hela, att det är personligt.

Min påskhelg

Kategori:

Vissa målar påskägg, jag målar en tavla.
.
.
Vår tecken!
.
Roadtrip till Eskilstuna
.

vårens första ute pass

Kategori: HÄLSA

Under helgen sprang jag ute för första gången denna vår. Det är så mycket skönare att springa ute än på ett löpband. Det blir en helt annan stimulering än att springa inne, ett annat underlag och att bara få frisk luft. Jag tyckte dessutom att det var mycket jobbigare också!

Detaljer

Kategori:

img_2204 (MMS)

Detaljer

Godis under påsk, tänk om!

Kategori:



När du läst detta kanske du inte vill äta allt påsk godis. Inte nog för att det är dåligt för hälsan och helt onödigt att äta godis, det är äckligt också!
Många är rädda för alla tillsattser som finns i all mat, men man glömer bort vad som finns i vårt godis. De flästa är medvetna om att vi blir fetare av allt socker som finns i godis men det finns även många andra godsaker som gömmer sig i innehållsförteckningarna! Visste du att ferraribilar och hallonbåtar för sin röda färg av torkade lösshonor. Eller att skumgosig och vinigummin innehåller gelatin från svin. Eller att viss godis innehåller valfett.

Svenskarna äter mést godis i hela värden! Vi äter ungefär 17 kilo per persom och år! Du kan ju tänka dig hur många löss just du ätit under påsk!

 

Parkering

Kategori: HÄLSA

.
Detta var det roligaste jag sett på länge! Några hade parketat sina rulatorer utanför jobbet i morsre. Haha det ser så gulligt ut! Man får lite eld i baken när man ser äldre damer vara ute på en power walk med rolatorer! Så det är bara att gå ut och börja röra på dig - NU.

Mellan himmel och jord.

Kategori:

img_0966 (MMS)

Mellan himmel och jord.

påskgodis

Kategori:



Snart är det påsk och då måste man se upp för vad man stoppar i sig! Jag vet att man äter extremt mycket godis under påsk och det är ju inte ovanligt att man går upp något kilo med tanke på alla kalorier och kolhydraer man stoppar i sig under alla middagar och godiset.

Det gäller att se upp med vad man äter och hur mycket!

 

min lördag i bilder

Kategori:

.
Började dagen med att inviga våren i kavaj. Kan det bli bättre? (syns det at det är en bild från Iphonen :)
.
.
Tog en sväng på stan. Camillas ursnygga outfit ger verkligen vårkänslor, älskar halsbandet!
.
.
Middag men tjejerna på Kungsholmen. God mat och ett glas vin under kvällen och en massa skratt. Det blev hamburgare med glutenfritt bröd för min del. Ser lite roligt ut!
.
.
Avslutade kvällen med en efterätt. Sorbe glass för hela slanten!
.

klipp klipp

Kategori:

Hjälp! Jag kände att det var dags att göra något med mitt hår. Det har blivit riktigt långt och jag tycker det är svårt att hålla det fint när det är så långt. Det är inte någon frisyr på det direkt och ganska slitet och tråkigt helt enkelt. Så i dag fick Elin på Style By Charbel nästan fria händer :) Jag vart super nöjd!! Nu är det frächt lätt och har volym! Här ser du  några för och efterbilder.
.
.
Jag blir galen på det långa håret, så nu kör vi!
.
.
Långt.
.
.
Blev ganska kort, men riktigt snyggt :)
.
.
Buu.
.
.
Nu är det dags för fredagsmys med en film :)
See u

Just nu!

Kategori:

img_9971 (MMS)

Just nu!

Detaljer

Kategori:

img_0809 (MMS)

Detaljer

Nytt in! Spets topp. Snyggt som får titta ...

Kategori:

img_1953 (MMS)

Nytt in! Spets topp. Snyggt som får titta fram under linnet i sommar. Finns på H&M

Är du också på språng?

Kategori:

img_7260 (MMS)

Är du också på språng? Idag var det en intensiv dag som bjöd på 2 st Zumba pass på 1 timme vardera, ett Power Walk pass på 1 timme och en timmes Taekwondo. Blev ingen träning på fritiden med andra ord :) Motion är aldrig fel och om du brukar gå mycket eller jogga så är Run Keeper en riktig rolig app på Iphone. Med hjälp av den kan du se din hadtighet/ km, som även kan visas varje minut. Du ser också hur långt du gått och vilken tid det tog . Dagen avslutade jag med en middag med Camilla! Hur kul som helst. Nu är jag helt slut och ska hoppa i säng tidigt. Sov gott!

ut och gå

Kategori:


.

.


Läste i dagens metro att motion är ofta den bästa medicinen. Jag kan ju inte göra annat än att hålla med! Idag så låg det dimma över vattnet, jätte mysigt. När jag slutade missade jag saltsjöbanan så det slutade med att jag tog en prommenad några stationer för att hinna med tåget.
Bilderna är till jobbet och från jobbet :)


helg nöje

Kategori:

.
Städat garderoben, jag älskar att ha ordning och reda!
.
.
Fixat och trixat för att få allt klart efter flyten :)
.
.
Sist in var en byrå från IKEA, skön att äntligen kunna lägga undan lite prylar!
.

Detaljer

Kategori:

img_5925 (MMS)

Detaljer. Ett armband i färg kan dra lite extra uppmärksamhet. Känns bra att börja med lite färger nu när våren tränger sig på.

Vilken jädra smäll!

Kategori:

img_2817 (MMS)

Vilken jädra smäll! På väg in till stan i förmiddags gick jag förbi en buss. Helt plötsligt hör jag värdens smäll och en lätt tryckvåg känns i mitt hjärta innan det börjar bulta lite snabbare än vanligt. När jag väl förstår det är ett av bussens däck som just sprängts börjar jag as flabba för mig själv. Säger nog också högt för mig själv; vilken jädra smäll! Och känner mig som DynamitHarry i Jönsonligan :)

Älskar sol!

Kategori:

img_7028 (MMS)

Älskar sol! Jag är på väg till jobbet ingen, solen skiner, blåser måttligt, ganska varmt i luften, solglasögon på :) Det har potential för att bli en ganska bra dag! Ska ner till stan sen för att möta upp Elin.  Vi ses!

medvetna val

Kategori: HÄLSA



Just nu håller vi en vikttävling som vi kallar "take it off" där man får hjälp med allt från kostrådgivning till träning för att man ska lyckas tappa de där sista kilona de flesta känner att de vill bli av med. Självklart är det väldigt olika från person till person hur lätt man kan gå ner i vikt och det har i allra högsta grad att göra med kost och träning.

För att göra en kartläggning av din livsstil så vill jag att man skriver en utförlig kostdagbok, man behöver även andra svar som tex:

  • Hur ofta äter du hemmalagad mat?
  • Hur ofta äter du hel/halv fabrikat?
  • Äter du frukost/lunch/middag?
  • Småäter du mellan måltiderna?
  • Äter du på regelbundna tider?
  • Hur ser vätskeintaget ut?

Många har gjort väldigt bra ifrån sig och lyckats nå sina mål. Det man inte ska glöma bort när man arbetar med sin vikt är att det inte alltid är vågen som visar resultatet. När man gör mer medvetna val  i sin vardag och väljer bort det man vanligtvis skulle ha valt så vet man att man är på god väg!

Så  tänk på att göra medvetna val, gör du detta så kommer det att ge resultat i framtiden!

Apelsin = c-vitamin.

Kategori:

img_2353 (MMS)

Apelsin = c-vitamin.  Idag åt jag en fruktsallad till "middag". Ibland kommer man hem så sent så man inte kan äta mat och då brukar jag köra på en fruktsallad med aktivia och pumpafrön. Passar bra med lite energi innan ett löp pass!  Idag hackade jag ner en apelsin i den, men släng inte skalet! Det kan man ha för att få torra händer lena och fina. Egentligen är det bättre med citron, men det har inte jag i fruktsalladen :) Nu väntar Camilla och  gymmet!

pälsigt värre

Kategori:



Jag såg denna bild på STOCKHOLM STREETSTYLE för några dagar sedan. Vi har nästan samma päls, den blå. Men jag har en krage på min. Grymt snyggt, I like :)

Dagens detalj.

Kategori:

1000000279 (MMS)

Dagens detalj. Dödskalle halsband, blandar guld och silver och en silver ring från Efva Attling.

Min lördag i bilder

Kategori:



Lördagen började med en fika med Rezan, en urgullig och superhet tjejkompis. Gick därefter en promenad på en timme.



Man kollar på helt annorlunda saker när man är i Eskilstuna.
Stockholm = Shopping,  Eskilstuna = Softa



På väg till lördagens äventyr, hemmafest hos Patricija. Det nya läppstiftet från Maxfaktor är på :)
Jag körde på Jeans och t-shirt från H&M * skor från Acne * Päls jacka.




Tog det relativt lungt igår och drack en cider efter ett glas rosé.

Äntligen hemma

Kategori:



Äntligen är jag hemma i Eskilstuna igen! Det är skönt att komma bort från det vardagliga livet ibland, här känns allt så lungt. Åkte bil till Etuna och då är det viktigt att sysselsätta sig med någonting, så det blev lite läsning. Hade faktiskt köpt tidningen för några dagar sen men inte hunnit läst det!
Nu bjuds det på lyx frulle hos mamma :)

Lunch "on the go"

Kategori:

img_4823 (MMS)

Fredags äventyr, Lunch "on the go" blev en fruktsallad på banan, äpple och appelsin, pumpafrön och aktivia. Har just jobbat (bara halvdag på fredag :) och nu väntar stan! Har en hem massa att göra idag så det blir lite fredags äventyr!!