Gianna Troyse

www.hälsopedagogen.se - Din guide till en bättre hälsa!

Cup of plants

Kategori:

 
Ett bättre fikaval kanske? 

Lördagsnöje

Kategori: Allmänt

 
Bu...  Firade två kompisar igår, så här såg jag ut. 

Vira Vira Blåtira!

Kategori:

Det var ingen liten blåtira jag fick på "hela jäkla" smalbenet efter träningen! Jag har dessutom grymt svårt att få blåmärken, och jag hade dessutom benskydd på mig! Men Thaiboxning är ju en fullkontaktssport, och då menar jag verkligen fullkontakt.  

Friends Of Adam

Kategori: Kost

 
Friends Of Adam är ett bra bageri som bakar gluten- och laktosfritt i Stockholm. Bageriet hittar du på Hornstulls strand 13.

DIY

Kategori:

 
Det bra - Äntligen är väskan klar! //  Det dåliga - min iPhone kamera har tappat fokus. 

Visste du att...

Kategori: Kost

Visste du att 20 % av hormonerna för ämnesomsättningen skapas i magsäcken? Detta betyder att en obalanserad mag- och tarmflora kan bidra till att man förlorar 20 % av ämnesomsättningens kapacitet.

Mark Wahlberg tränar Power Plate!

Kategori:

Mark Wahlberg tränade bland annat Power Plate för att komma i form till filmen The Fighter! Kolla här: 
 

Alla vitaminer och mineraler går inte ihop

Kategori:

Visste du att vitaminer och mineraler kan hämma arandra. Alltså att det är näringsämnen som nämligen kan påverka varandras absorption (kroppens upptagningsförmåga) vilket innebär att de inte tas upp av kroppen om man tar de i vissa kombinationer. Vitaminer och mineraler är väldigt viktigt för att kroppen ska må bra. Hår, naglar, hud, humör, ork och stressnivå mm blir snabbt påverkat när man inte mår riktigt bra. Jag tar dagligen en Berocca Performance för att de innehåller en bra kombination. Vill du läsa mer om det här så klicka HÄR!

 

 

Sugen på popcorn?

Kategori:

Polyfenol är en antioxidant som stärker immunförsvaret och det finns i olika växter. Man har upptäckt att det fullkomligt kryllar av dem i popcorn och nu kan man läsa om det lite här och var (jag såg det först i Fitness Magasin). Men för att man ska kunna få mest polyfenol ska man inte salta eller poppa popcornen i olja. Och det nyttigaste ska vara skalbitarna!

 

Tkd

Kategori:

Gårdagens workout blev ett Taekwondo pass på två timmar. Super skönt! 

Dagens detalj

Kategori:

 
Armband från Filippa K och Mallorca.

Veckans val

Kategori:

 
Veckans lunch  - Tonfisksallad

gårdagens val

Kategori:

 
 
 

Gårdagens val

Kategori:

I ♥ details
 

Guess the time

Kategori:

Dagens detalj

Kategori:

Brown Sugar & rosé guld
 

gårdagens val

Kategori:

 Gårdagens val blev en lila mockajacka från MQ / svart Balenciaga / rosa naglar / vit scarf 
 

Harmoni i hemmet

Kategori: DAGENS

Det ä viktigt för mig att känna harmoni i mitt hem, vissa gillar att kalla det för "mys faktor" men jag tycker att det är samma sak. Nu har jag äntligen fått upp lite på mina väggar som en slut "mys faktor". Gillar egentligen inte tavlor så mycket utan mer foton man tagit själv och kan sätta upp. Men här har jag tagit en plansch som jag klippt i två för att få den rätta känslan, tills jag åker själv till Paris någon gång! Hittade även en blomma som passar perfekt till mitt köksbord. 
 

halsopedagogen.se & GIH

Kategori: DAGENS

En virus killer!

Kategori: DAGENS

Fy vad jag är trött på att vara sjuk! Nu har jag legat i sängen sedan i tisdags, typiskt när farbror doktorn säger att det är virus så det är bara gå hem och vila. Så jag har ”boostat” mig med huskurer som ingefära, honung och vitlök. Idag känner jag mig lite bättre och ska gå ut en sväng för i morgon väntar jobbet igen! Ser fram emot att få börja leva igen, det är så otroligt uttråkande att bara ligga hemma och att bli andfådd för att duscha!

 

Här kommer ett tipps på en ”virus killer”. Pane con pomodori är något som vi äter ofta när jag är i Italien. Det är bröd med tomater som är dränkta i vitlök, lite olja och kryddor. Super för att få bort virus! Vill du veta lite mer om nyttig mat som du kan äta för att "boosta" ditt immunförsvar så klicka här eller gå in på www.halsopedagogen.se och klicka runt!

 

Tagen på sängen...

Kategori: HÄLSA

Haha, vilket inte betyder något mer än att jag har åkt på influensa och ligger hemma i sängen och har det tråkigt! Det är konstigt att det kan ta så mycket på krafterna att vara sjuk. Att bara duscha och tvätta håret är ju som ett träningspass och hostan har gjort så att jag har träningsvärk i både rygg och mage. Laddar upp med ingefära te, en massa vitaminer och nässpray. Jag jobbar för fullt på att bli frisk och har bestämt att jag ska vinna den fighten nu!

Nyheter på gång!

Kategori: DAGENS

Nu är det äntligen klart!!!! Ett projekt jag jobbat med i några veckor nu är klart och "up and running". Gå in och kolla!
 
www.halsopedagogen.se  - Din guide till en bättre hälsa. 
 
Denna hemsida är en "guide till en bättre hälsa" som jag har arbetat med under en period med två vänner. Tråkigt nog har den legat på is under ganska länge, annat i livet har kommit emellan antar jag, men nu har jag tagt över rodret på egen hand och gjort om hemsidan till "min egen". Ett projekt som kommer att bli super kul! Här kan ni alltså läsa om mycket inom hälsa och träning, bli inspirerade och förhoppningsvis kunna vägleda er till att göra bra val i vardagen när det kommer till er hälsa. Det är ett projekt som är i ständig rullning eftersom sidan kommer att fyllas på med nytt material, och här på bloggen kan ni fortsätta att följa mig på ett mer personligt plan :)
Så nu är projektet igång, vi får se hur det går! 
 

Nytt projekt...

Kategori: DAGENS

Lite dåligt bloggande har det varit nu några dagar. Jag kan dela med mig av att jag har jobbat med ett gammalt projekt, ett gammalt som nu ska bli nytt! Ni får vänta tills i morgon för att få veta mer. Om allt går som planerat så ska det vara "up and running" imorn! :) Så håll tummarna...