Gianna Troyse

www.hälsopedagogen.se - Din guide till en bättre hälsa!

höftfettet är inte helt oskyldigt

Kategori: HÄLSA

Nu har man forskat fram, genom en jätte stor studie (200 forskare och 222 000 pers) att kvinnor som har för mycket fett på höfter och rumpa har lika starka skäl att gå ner i vikt för hjärtats skull som kvinnor som har fett på magen. Enligt studierna ökar risken för hjärtproblem avsevärt när man är öerviktig, och det gäller oavsätt om fettet sitter på det ena eller det andra stället. Är man överviktig får man även mer fett i blodet som triglycerider och det ger en ökad risk för blodproppar. Om fettet sitter mellan organen anses det vara mer ohälsosamt då det lättare utsöndras i blodet.
 
 

dagens detalj

Kategori: DAGENS

I will never let go
 

from above

Kategori: DAGENS

Nya skor, dessa kommer att matchas med kortbyxor och kjolar under sommaren! Väskor i olika färger kommer jag också att använda flitigt :)

kisses

Kategori: DAGENS

God dagens! Så här ser jag ut idag, lite rödare läppar än vanligt en vardag och med lite vågigt hår.(det ser ut som att jag har två olika färger på ögonen, haha. det är väll ljuset).  I morgon är sista dagen på jobbet sen är de semester. Kommer att jobba ganska mycket hemmifrån ändå för de är massor vi ska ha klart till augusti. Men nu är det ju fotboll för hela slanten!!! Kom igen nu ITALIEN!!
 
 
 

koppla av

Kategori: DAGENS

Det är viktigt att känna lite lugn och ro när man kommer hem efter en hård arbetsdag eller om man som jag tränar efter jobbet och har svårt att komma ner i varv. Att tända lite ljus ger mig en rogivande känsla och hjälper till så att jag kan koppla av. Här är en bricka jag har i halen med ljusstakar som har ett citat på sig, vilket ger lite extra inspiration! Vad gör du för att koppla av? Har du några tipps?
 

in bed

Kategori: DAGENS

Haha, så här ser jag ut på morgonen när jag vaknat!! Håret står ut som bara den. Har så fruktansvärt mycket träningsverk i benen efter Thai Boxningen så jag kan knappt vända mig om när jag sove för att benen är som två stora klossar!!
 
 
 

min midommar

Kategori: DAGENS

Ojoj, vad jag inte har bloggat under midsommar, har bara haft det skönt och varit långledig. Men jag kan ju lova att det har blivit mycket mat i gott sällskap. Här kommer lite bilder :)
 

Eftermiddagens fika.

Kategori: HÄLSA

Igår mötte jag upp Elin för en fika. Alltid lika glad tjej och jag saknar verkligen de dagar vi arbetade ihop ute i Saltsjöbaden. Btw blir det nog en tidsbokning på elins salong så hon kan göra mig fin i håret igen! Det ska bli jätte kul nu när Elin ska börja träna hos mig igen!! Nu blir det frukost!

Bra jobbat tici!

Kategori: HÄLSA

Det här inlägget är ägnat till Tici! Den här tjejen inspirerar mig otroligt mycket. För ett år sedan var Å-varvet ( ett lopp på en kvarts-mara, ca en mil) något hon aldrig skulle ställa upp på, men nu är det gjort, med glans dessutom. Jag älskar att se människor som kämpar för att nå sina mål, det är så inspirerande att se kämparglöden. Alla timmar på gymmet, på löpbandet eller i spåret har i alla fall gett utdelning. Glöm inte att det mentala har även en stor inverkan på träning och kost, vår inställning, motivation och att inte tappa fokus. Det finns ingenting vi inte kan klara av, så länge vi tror på oss själva, det är i alla fall något jag vill tro på.

Vet att du kan klara av det, det beror bara på hur hårt du är villig att arbeta för det.

Mums

Kategori: DAGENS

Den här veckan har jag slappat lite väl mycket, men i morgon blir det spenatsoppa i alla fall, har ståt vid spisen hela kvällen typ. Det blir även ett Power Plate pass och Thaiboxning i morgon! Ska bli så himla kul eftersom jag inte kört thai i veckan då jag har feting brännsår på mina fötter från sista passet i onsdags :( får se hur jag klarar mig i morgon!! Sov gott.

from above

Kategori: DAGENS

150612

Kategori: DAGENS

Trist med ett regnigt sverige! Men igår var jag på Rix FM festivalen i Etuna, mysigt med uppehåll och sol i parken. Firade pappa som fylde år och kollade på fotbollen. Nu ska jag sticka iväg för att heja in Patricija i mål som springer Å-varvet.






tie a knot

Kategori: DAGENS


sitter och chillar

Kategori: DAGENS

Jag har tänkt på hur mycket man sitter egentligen. Sitter på bussen, sitter på pendeltåget, sitter på jobbet (inte så mycket egentligen eftersom jag hoppar runt och tränar folk, men lite sitter man alltid) sitter på lunchen, sitter när man väntar på pendeln, siiter hemma i soffa och ligger i sängen. Tänk om man bara skulle gå i stället (eller gå på stället, inte fram och tillbaka) , hade nog gått flera mil då! jaja nu ska jag sätta mig på bussen :)

120609

Kategori: DAGENS

Mellan all mat som jag tryckt i mig idag på frukostbuffé och middag har jag hunnit spanat på massa fina grejer som jag vill ha i mitt hem, hotell är en riktigt bra inspirationskälla till att inreda hem! Myste en massa med vänner och han köpa lite smink. Nu ska jag tugga i mig lite vattenmelon och fixa mig själv inför en utekväll, här ska det dansas! See u on the dancefloor ;)



Hej :)



:)



♥ Vänner ♥



Collt vägg-fotto som jag vill ha hemma!



Ännu mer jag vill ha hemma!!



Lite som jag köppte hem :)

matiga bilder

Kategori: DAGENS

I dag har jag haft en underbar dag med vänner. Jag började denna lördag med att äta frukostbuffé på ett hotell i centrala E-tuna. Älskar verkligen när man kan äta frulle i flera timmar! Det är det godaste målet om dagen. För att vidare prata mat så gick vi, efter en sväng på stan och efter att ha tittat på alla flak med studenter, in på Grappa för att äta middag och dricka ett glas vin. Blev rökt laxfilé som var super god! En bra mat-dag med andra ord :)



dagens middag

Kategori: INSPIRATION

Ibland får man ta det man har hemma, så det fick bli lite pasta från lunchen, stekte upp en morot, en lök, en bit zuccini, fyra st champinjoner och en vitlök. Lite kryddor på det och dagens middag är serverad. Har även packat för i morgon väntar Eskilstuna.

from above

Kategori: DAGENS

Jobbade hemifrån med hemisdan idag som är till vårt fitness och rehabcenter My body, my time. Hade klasser under eftermiddagen och kvällen och så här såg jag ut uppifrån :) Nu ska jag laga lite mat och sen gå och läga mig så jag orkar jobba i morgon också, börjar mina morgonpass kl 07.00. När börjar du att träna på dagarna?


god natt!

Kategori: INSPIRATION

Nu väntar sängen och imorgon är det en ny arbetsdag!

det är de små sakerna...

Kategori: INSPIRATION

120606

Kategori: DAGENS

Idag har jag vart runt på stan och kolla in mitt nästa köp, kommer att bli ett par byxor hoppas jag. Spenderade dagen med att strosa runt med familj och vänner, åt på "donkan" som är allt annat än nyttigt. Passade även på att köpa massa choklad :) Att vara ledig en onsdag händer inte ofta så då får man passa på.



Till och med en liten droppe gör havet större

Kategori: INSPIRATION

from above

Kategori: DAGENS

Nytt in i vår och höstgarderoben är ett par skor från Din Sko. Riktigt sköna att gå i trotts att det är en lite högre klack än vad jag är van vid. Skitsnyggt med grå mocka tycker jag :)


Hemma kväll

Kategori: DAGENS

img_7144 (MMS)

Hemma kväll

snygging

Kategori: INSPIRATION

vid min dörr

Kategori: INSPIRATION

from above

Kategori: INSPIRATION

pizza

Kategori: DAGENS

Igår gjorde jag hem lagad pizza med "hem lagad" ruccola som jag fått av sara, en av mina arbeskamrater! Hur snällt var inte det! Pizzan blev ju super god. Nu ska jag dra ner på stan med mamma som fortfarande är på besök.