Gianna Troyse

www.hälsopedagogen.se - Din guide till en bättre hälsa!

trevlig valborg!

Kategori: DAGENS

vår

Kategori: INSPIRATION


Stand up med Soran Ismail ...

Kategori: DAGENS

img_9819 (MMS)

Igår var jag och lyssnade på Soran Ismail på teatern i Eskilstuna. Han var riktigt bra! Sen drog vi vidare till Håpes för att fira Manuelas födelsedag. Tråkigt nog glömde jag mobilen hemma innan vi gick ut så det finns inga bilder :( Tack alla för en jätte rolig kväll.

the butterfly effect

Kategori: INSPIRATION


Blus från Zara

tågnöje

Kategori: DAGENS

På väg till Eskilstuna, sitter och målar naglarna på tåget. Måste ju utnyttja tiden maximalt! Ikväll ska jag och tjejerna på stand up och lyssna på Zoran Ismail sedan ska vi vidare hem till Manuela som fyller år och riva av världens fördelsedagsfirande!



Power Plate med i tv-serie!!

Kategori: DAGENS

En grym nyhet är att våra Power Plates kommer att vara med i en tv-serie! Jag vet inte riktigt om jag kan säga vilken men det är en svensk jätterolig serie ;) ni kanske kan klura ut vilken!  I veckan var vi på platts på inspelningen och det såg ut så här...



Våra Power Plates på platts vid spat.



Spat ligger precis vid vattnet i Saltsjöbaden så det är en fin utsikt bakom fönstren



Solen kom lite senare, men innomhus var det "fusk sol".



Vad gör jag i badrock? Jobbar, slappar eller kanske nåt annat ;)



Det var en lång dag, så vi han med frukostbuffé, lunch och en massa frukter under dagen



Här höll vi hus hela dagen.

Mot Eskilstuna!!

Kategori: DAGENS

img_4483 (MMS)

Mot Eskilstuna!!

Paus i inspelningen.

Kategori: DAGENS

img_2560 (MMS)

Paus i inspelningen.

På väg till en filminspelning! Kan inte sä...

Kategori: DAGENS

img_7451 (MMS)

På väg till en filminspelning! Kan inte säga så mycket om det än, men jag hoppas det blir kul!

SMS-inlägg

Kategori: DAGENS

img_6336 (MMS)

vill du bli nitad

Kategori: INSPIRATION

gul och blå

Kategori: DAGENS

Jag menar inte gul och blå som i sveriges flagga...och jag menar inte min tatuering, utan det andra missfärgade på min fot och ben. I morse vaknade jag upp och kände att jag hade lite ont i underbenet, tittar ner och ser ett stort blåmärke på vaden och ett rakt över foten och "under tatueringen". Självklart från gårdagens träning :) Nu känns det i alla fall som att man lever igen!

Dagens frukost, i brist på annat.

Kategori: DAGENS

img_9695 (MMS)

Dagens frukost, i brist på annat.

Idag körde jag ett stenhårt och skit rolig...

Kategori: DAGENS

img_6417 (MMS)

Idag körde jag ett stenhårt och skit roligt pass i Muay Thai! Jätte viktigt att stretcha ut ordentligt efteråt, i onsdags så körde jag ett pass och hade träningsvärk i trapezius (muskeln som går mellan skulderbladen och på sidan av nacken typ) i flera dagar och fick till och med huvudvärk av det! Idag körde vi mycket ben, så stretcha blev det efteråt!

20120422

Kategori: DAGENS

I går var en riktig städar dag. Städade typ hela kvällen och rensade garderoben! Nu är det maxat rent hemma :) Innan städningen åkte jag ner till stan för att gå och äta på en indisk restaurang, Indria, på söder. Sen hade jag bakat hallonpaj också så självklart blev det lite paj med när jag kom hem :)


3 x red. Dagens röda tråd!

Kategori: DAGENS

img_9079 (MMS)

3 x red. Dagens röda tråd!

the road to happiness

Kategori: INSPIRATION

lunch tips

Kategori: DAGENS

Idag fick det bli en omelett på svamp med en sallad och lite keso till. Till mellanmål blev det ett hackat äpple med keso och kanel! Så himla gott. Bra med både proteiner, fett och kolhydrater. 

new in

Kategori: DAGENS

Nytt in är en jacka från Isabel Marant! Älskart!!! Gillar skarpt den stora kragen i päls, riktigt varm och gosig, älskar också att den är oversize. Nytt halsband med en sten i en fin färg, kommer bli grymt när man är lite solbrun :)

bollträning

Kategori: HÄLSA

Bolläning på Power Plate är en av de roligaste träningsformerna jag vet när det gäller coreträning, balans, stabilitet och styrka. Det är kul, svårt, kräver fokus och ger en riktigt utmaning. Jag tränar mina kunder ofta med bollar, det är även roligt eftersom man ser snabba resultat. Vanliga pilatesbollar är jätte bra men det kräver en viss balans och kunskap och kan vara svårt att börja med. Man lägger lite för mycket fokus på att hålla sig uppe och då tycker man att det inte ger något i styrka. Eftersom pilatesbollar är runda så rör sig dem åt alla olika håll. Därför arbetar jag även mycket med "the peanut" som jag döpt den till! Det är en boll som har formen som en jordnöt och därför bara kan röra sig fram och bakåt, inte åt sidorna. Detta gör så att man får lite mer stabilitet och har då lite lättare för att fockusera på balans och styrka och rätt teknik utan att känna ett obehag! Så har du inte provat en "peanut" tidigare så gör det nu!

20120420

Kategori: DAGENS

Trött, hungrig och träningsvärk så jag dör!

thaiboxning

Kategori: DAGENS

Äntligen har jag fått "arslet ut vagnen" och börjat köra thaiboxning igen. Har verkligen saknat att få ta i lite på riktigt! Jag vill bli en riktig Fighter igen!

Do it yourself

Kategori: DAGENS

I fredags var jag så himla uttåkad så jag bestämde mig för att måla en tavla. Jag såg detta motiv för ett tag sen på nätet, men jag har inte lyckats hitta det som en tavla eller liknande. Så då bestämde jag mig för att måla av den själv. Jag blev ganska nöjd faktiskt, för att vara en egengjord tala så var den inte så jätte ful!

harmoni

Kategori: INSPIRATION

Hur får du harmoni i din tillvaro? Jag tycker det är jätte mysigt att ha tända ljus hemma på kvällarna, det ger mig ett lung och harmoni. Men nu går vi ju även mot ljusare tider och då tänder vi inte ljus lika mycket som vi gör på vintern. Men jag tycker det är väldigt harmoniskt. Sä här ser det ut hemma hos mig ikväll.

Idag har jag haft kontoret på ett café! Hä...

Kategori: DAGENS

img_2328 (MMS)

Idag har jag haft kontoret på ett café! Härligt med lite variation också. Igår stack jag iväg till Eskilstuna för att leverera en Power Plate maskin, det blev snabba ryck när jag åkte fram och tillbaka och kom hem vid halv tolv igen. Men efter en mega lång sovmorgon så är jag knappt någe piggare alls :( men det är säkert lite eftertrötthet från Danmark också, men det är det värt!! Nu ska jag bege mig till studion igen för att hålla två pass på Power Plate! Ladda ladda!

Vad hände med värmen? Det var inte länge s...

Kategori: DAGENS

img_3395 (MMS)

Vad hände med värmen? Det var inte länge sen jag gick klädd så här, med skinn jacka och pälsväst, utan att frysa! Nu känns det ju som höst igen så vart tog våren och sommaren vägen? Längtar till lite plusgrader! Ska dra iväg och jobba snart men ska bara äta lite frukost först, kl 12.00! Sovmorgon är bäst!!

Danmark /malmö del II

Kategori: DAGENS

Det blev mycket god mat och lite shopping!

bildregn från Danmark

Kategori: DAGENS

Det var allt för denna gång!!

På vår väg hem till Eskilstuna från en gry...

Kategori: DAGENS

img_0837 (MMS)

På vår väg hem till Eskilstuna från en grymt rolig påskhelg! Vi har ju bara typ 7 timmar i bilen kvar!! Blir massa  bilder här på bloggen när jag kommer hem. Nu ska jag ta en tupplur i bilen :)

Just nu ligger jag i sängen på hotellrumme...

Kategori: DAGENS

img_3792 (MMS)

Just nu ligger jag i sängen på hotellrummet i Malmö. Känner att jag är ganska trött nu när man slappar ett tag. Men nu ska tjejerna och jag gå ner för att äta en middags buffé innan vi gör i ordning oss för kvällen. Vi ses senare :)

Danmark har varit fantastiskt! Två dagar a...

Kategori: DAGENS

img_3897 (MMS)

Danmark har varit fantastiskt! Två dagar av mys, god mat, bra sällskap, shopping, massa skratt, promenader, fest, sightseeing och fika! Här är några bilder, ni får ett bildregn när jag kommit hem eftersom jag mobilbloggar nu. Nu är vi på väg till Malmö för att spendera två dagar här. Se u!

På väg till Danmark! Stannade till på väge...

Kategori: DAGENS

img_6171 (MMS)

På väg till Danmark! Stannade till på vägen för att fylla på med lite kaffe, vatten, mcflurry och en ballong! Nu fortsätter resan!

go morn!

Kategori: DAGENS



Så här ser det ut (när det är sol iaf) när jag går till jobbet på morgonen kl 06.00!

on my way

Kategori: DAGENS



På väg till eskilstuna. I morgon drar jag iväg med några vänner till Köpenhamn!!

en till magövning

Kategori: DAGENS




En till grym magövning är när man jobbar med benen, raka ben och höjer upp och långsamt bromsar ner. Det jobbiga på power plate är att inte "tappa" höften utan att hålla den i possition hela tiden. Har man inte en power plate kan man lika väl köra denna övning på golvet men dåligger man på rygg istället. Samma princip är det med att pressa ner svanken och känna att man har kontakt mellan ryggen och golvet, för att sedan långsamt bromsa in benen neråt. Den här övningen är riktigt rolig också :)

flawless

Kategori: HÄLSA



Idag har jag njutigt av långledigheten och gett mig själv en påskpressent genom att gå på en ansiktsbehandling hos Karin. Jag går till en hudterapeut för att få ordning på min hud, har en lite jobbig hud som inte kan bestämma sig om den vill vara fet eller torr. Så jag har nu bestämt mig för att ta han om mig själv lite bättre på alla plan!

Kan inte riktigt fatta varför jag inte gjort detta tidigare, men jag har aldrig hittat en bra hudterapeut tidigare så det kan ju vara därför. Det är viktigt för mig att det finns ett förtroende och inte att det handlar om att sälja på en massa produkter. Jag kan starkt rekommendera Karin Svärd, hon är riktigt bra!! Klicka här för att läsa mer om Karin och hennes behandlingar.

Nu ska jag försöka gå regeldundet så jag blir helt flawless!! ;)

På min väg till Eskilstuna   Nu börjar mit...

Kategori: DAGENS

img_8587 (MMS)

På min väg till Eskilstuna   Nu börjar mitt påsk-äventyr!

030412

Kategori: INSPIRATION

Slurp...

Kategori: DAGENS

img_2391 (MMS)

Slurp...

Helgen i bilder

Kategori: DAGENS



Magrutor!

Kategori: HÄLSA

På Power Plate finns det massor av grymma magövningar. Här är en statisk övning i tre olika svårighetsgrader. Eftersom Power Plate plattan vibrerar leder det till muskelkontraktioner i magmusklerna så även att övningen är statisk är den väldigt effektiv och jobbig. Väldigt bra för att bygga upp en grundstyrka innan man gå över till dynamiska övningar.



Lättaste alternativet som jag kör med Annelie och Mari här är fötterna på en stepbräda, händerna frammåt. Forma beckenet som ett C för att koppla in magmusklerna.



En proggression på övningen är att hålla i en pilatesboll framför bröstet. Armarna är rakt ut men i övrigt siter man lika dant. Här leker man med hävarmen och gör övningen tyngre.



För att höja svårighetsgraden ytterliggare så höjer man armarna upp över huvudet. Våga utmana er själva genom att luta er bakot med rygen men fortfarande behålla C:et i höften.

Denna övning kan man göra ännu lättare och självklart ännu svårare också! Så lycka till ;)