Gianna Troyse

www.hälsopedagogen.se - Din guide till en bättre hälsa!

20110226

Kategori:

Nytt in är en kavaj från Monki. Annars gällde kängor, jeans MQ, stickad tröja Donna Karan NY.

Platt mage - boll övningar

Kategori:

Crunches på boll
Benlyft med boll
Pilatesövning med boll

Crunches på boll:

Sätt dig med ländryggen mot bollen och fötterna på golvet med en axelbredds avstånd. Lägg dig sedan ner på bollen och hitta balansen.

När du gör crunches på bollen ska du komma upp genom att böja ihop din överkropp, inte genom att häva dig upp med benen. Du kan öka belastningen genom att lägga bollen längre bak så att kroppen lutar mer neråt, eller hålla en vikt mot bröstet. Eller genom att sätta fötterna tätare ihop.

 

Benlyft med boll.

Ligg på golvet med armarna utåt och avslappnade. Kläm ihop bollen mellan fötterna och arbeta med raka ben. För benen upp och ner men bollen får inte nudda golvet. Här kan du varva genom att föra benen explosivt upp och bromsa ner, eller tvärt som. Viktigt är dock att du har svanken nere i golvet under hela övningen. Så fort svanken lyfter när du för benen nedåt saknar du styrkan vilket innebär att du lyfter upp enen igen.

 

Pilates övning på boll

Stå med händerna på en stepp up bräda (eller någon annan höjd plattform). Pressa upp mellan skulderbladen och håll höften en aning upp. Fötterna på bolen och sträckta ben. För sedan knäna in under magen och ut igen. Viktigt är att höften är på samma nivå under hela rörelsemönstret. Jobba hellre långsamt och kontrollerat än snabbt.

 

Som lovat kommer nu några övningar för magen. Dessa tre är me boll. Glöm inte bort att man inte kan pungtförbränna bort fett utan det gäller att ha en allsidig träning med både kondition och styrka! Håll utkik för fler magövningar innom kort! Bilderna tog jag på mig själv men nästa gång ska jag nog försöka med en video :)

Vill du också ha en platt mage?

Kategori: HÄLSA

Platt mage – uppsvälld mage

 

Många lider av en uppsvälld mage. Har man det så kan man känna sig väldigt svullen och jäsig i magen. Detta behöver inte betyda att man har övervikt. En uppsvälld mage kan orsakas av fler saker. En av det vanligaste är faktiskt sockersvamp som heter candida. Svampen finns naturligt i tarmfloran men den får näring av socker och stärkelse. Så äter man mycket socker, kolhydrater och mat med stärkelse i som tillexempel potatis, pasta, ris mm växer svampen i tarmen. När svamparna väl dör bildas slaggprodukter som leder till trötthet, uppsvälld mage, förstoppningar och sug efter fett och socker.

 

För att slippa svullen mage kan du prova med att undvika kolhydrater och sockerrika produkter som tex öl, jäst, socker, vin, vitt bröd, snabbpasta, och pizza. Man kan även äta tillskott av b-vitamin som motverkar den brist candida svampen ger upphov till.

 

Candida kan alltså vara en orsak, självklart kan det även vara något annat som ligger bakom så man får nästan köra uteslutningsmetoden.


I morgon får ni några bra magövningar om ni vill trimma magen lite!

.

fråga

Kategori:

Jag har en super dålig internet uppkopling idag,  det har tagit mig två timmar för att lägga upp en bild. Så ni får vara utan tills vidare.

Nogon har skrivit till mig och frågar om jag kan skriva om  hur man får en plattare mage. Så imogon skriver jag om just detta; så glom inte att titta in!

Nu ska jag sova!

Helvete!!!!!!!!!! Det är ju sjukt hur snab...

Kategori:

Helvete!!!!!!!!!! Det är ju sjukt hur snabbt en morgon han vända från att verka bli en bra dag till total kaos! Kommer ner i god tid till tunnelbanan och vad ser jag då. 15'minuter till nästa avgång! Då är det strejk på grund av arbetskonflikt. Haha Gud va kul, känner att jag inte ens orkar bry mig. Då kommer man sen till t-centralen vilket gör att jag kommer att missa saltsjöbanan och bli sen till jobbet. Inte alls kul eftersom jag har kunder som väntar på mig kl 10.00. Hur som, visade 26 minusgrader i morse! Sjukt kallt. Men i morn är det FREDAG!

något nytt?

Kategori:

bild från: www.stockholmstreetstyle.com


Är det dags för något nytt? Jag har länge varit sugen på att göra något helt galet med min frisyr. Just nu så hänger bara håret ner eller så sitter det i en svans. Ska jag göra något coolt och modigt? KORT OCH ROSA kanske är melodin inför våren :)

Förbannad!?

Kategori:

I går när jag och Elin var och tränade höll vi på att skratta sönder oss! Det var en PT (personlig tränare) som arbetade med sin kund precis bredvid oss och vi kunde ju så klart inte göra annat än att tjuvlyssna ibland. Eftersom jag själv arbetar som PT bland annat så är det alltid kul att lyssna på andra och hur de talar till sina kunder för att motivera och hjälpa dem i sin träning.

 

Denna PT var en man, lite ”skabbig” och hade en enorm öl kagge! Kunden han tränade var däremot riktigt vältränad. Nu skulle alltså PTn visa hur man tränar med Kettlebells. (Övningen gick ut på att svinga tyngden från benen med hjälp av höften och upp till huvudet med raka armar och stanna till tyngden i någon sekund innan man för ner den igen). Det roligaste var ju när denna PT säger till sin kund: Det är bara att ta i så det rasslar till i kalsingarna!

Haha, vilket ufo, tänkte jag . Sen kom  så klart det vanliga; jag vet att du kan… Och så kläcker människan en kommentar som; Jag vet att du klarar av detta för du har en grym personlig tränare som heter…..! Haha, jag vet knappt om man ska skratta eller gråta!

clown

Kategori:

I dag på gymmet såg jag ut som en total clown. Total missmatch! Ass ful!
Hörde en PT säga till sin kund att han skulle ta i så det pirrade i kallingarna på honnom. Jag höll på att ramla av stolen när jag hörde honom! Hahaha, vilket ufo tycker jag.

i mitt kylskåp

Kategori:

I mitt kylskåp har jag champinjoner. Planen är att göra en god sås, men mina planer går ju inte alltid igen med stil. Svamp ska även innehålla rikligt med antioxidanter, så spring iväg och köp lite svamp i veckan!

Taekwondo Träningsläger

Kategori:

Tränaren Arkan håller passet och visar tekniker.
Sparring på hög nivå
Arkan visar temperament när kidzen inte gör sitt bästa och ger 100%
Idag var mina taekwondo ungdomar och jag på träningsläger på ATC, Arkee Taekwondo Center. Där tränar några av sveriges bästa spelare och det är väldigt kul och inspirerande att komma till dem.  Blev grymt sugen på att börja träna lite mer taekwondo själv faktiskt :)

20110218

Kategori:

Idag har jag haft ett möte på det här stället.
Det blev ingen träning i dag eftersom gymmet stängde klockan åtta. Så det blev lite käk med Elin istället. I morgon är det en LÅNG dag men en kul dag. Skönt att vara ledig!!!

hiss eller diss

Kategori:

Min absoluta favoritgodis är York och jag har bara hittat dem i usa men igår såg jag äntligen dem i en mataffär i fridhemsplan! Var ju bara tvungen att köpa en. Det absolut roligaste är att det står 70% less fat på den. Som om det vore mer ok att äta den då. Det är ju fortfarande en mintkaka med massor av annat skit i den. Försänar ju egentligen en diss, men men, för mig är det en total Hiss!!

Bumble bee

Kategori:

Hur söt är inte denna tjej i hennes jump suite! Det är fan det mysigaste jag sätt på länge, haha. Tänk dig själv att sitta en kall vinterkväll i soffan med en sån där grej som värmer sig!

 

Hela gänget i vår ”teen” grupp, ett par tjejer som har mycket energi och fighting spirit! Idag dansade vi Zumba, körde lite kampsport och pilates.  Som sagt, de har väldigt mycket energi!!

.

vad väljer du?

Kategori:



Vad väljer du när du ska festa på en härlig efterrätt? Blir det några goda exotiska frukter eller svullar du med bakelser? Jag körde på lite jordgubbar och suktar efter sommaren!

gymmat

Kategori:

Elin och jag gymmade idag efter träningen. Här ser du ett sumoknäböj som tar lite mer på insida lår :)
Ass bra jobbat idag om jag får säga det själv. Men är super trött nu då jag även hållt ett Zunba pass tidigare.

Maffia Comedy

Kategori:

Igår var jag på Maffia Comedy. Jätte kul att gå på standup, och så var det på en liten men supermysig klubb i medborgarplatsen. Det är alltid roligt att hitta på något på vardagar tycker jag!
Nu väntar ett Zumba pass och sen blir det träning efetr jobbet.

WTF. Kallt!!!!!!

Kategori:

img_9134 (MMS)

WTF. Kallt!!!!!!

söndagsnöje

Kategori: HÄLSA

Aj. Inte en liten spruta va. Var på ett besök till tandhygenisten idag, det är ju tur att jag har världens finaste hygenist Azita som är grymt duktig! Det är altså hon som ser till att mina tänder är hela och fina.

tränat

Kategori:

Dansat Zumba!
Totalt svettig efter att ha tränat zumba i två timmar i morse! I morgon leder jag mitt första zumba pass, lite nervöst. Tänk om jag glömer bort stegen, men det kommer att gå bra ändå!
Förutom kampsport tycker jag om att dansa (fast jag är urusel på det!) Jag tycker det är viktigt att man hittar en träningsform som man tycker är rolig, det ska inte vara jobbigt att gå och träna utan kul! Vårt zumba pass är lite annorlunda än andras då vi har lagt in mycket fitness i det men även väldigt mycket axlar och höftrörelser. Det är lite annat än det man ser på tv-shop men det är verkligen kul! Värt att prova.
.

20110212

Kategori:

Dagens detalj är nitar. Denna väska köpte jag på Zara för ett år sedan, och jag älskar den fortfarande. De här skorna såg jag när jag och Azita var på stan idag. Det kanske blir ett köp imorn!

20110211

Kategori:



Burr va kalt det är! Föresten så förbränner kroppen mer energi när man fryser eftersom det går åt energi för att hålla kroppen varm! Plus i kanten för det :) Förutom att jobba idag så har jag hunnit med att träffa några kompisar. Det är alltid lika kul att ta en fika och prata om veckan som gått. Nu blir det tackos och en film, en hemma kväll i värmen med andra ord. Men i morgon är det full rulle med jobb på förmidagen och öppet hus på eftermiddagen!

Ses

Värmer mig med en kaffe från McDonalds. Ja...

Kategori:

img_1284 (MMS)

Värmer mig med en kaffe från McDonalds. Jag förstår inte varför det ska bli kaos varje gång det snöar!! Om inte trafikledningen förstår att det snöar i sverige så är det hög tid att börja förstå det nu! Kul att sitta på en iskall saltsjöbana och blåsa ringar med sin andedräkt för att det inte finns någon värme, i fyrtio minuter! Mys

wtf

Kategori:

När ska det ta slut?

 





What The Fuck! Jag som precis trodde att vintern började gå till vår!! Mina fötter drunknar ju i snön. Butikerna har ju redan börjat hänga fram vår och sommarkläderna nu och jag är sugen på att shoppa!! 

nytt

Kategori:

Den här såg jag i morse när jag var på väg till jobbet när jag hoppade in i pressbyrån. Det är färdig havregrynsgröt! Det ända man gör är att fylla på behållaren med lite kokat vatten så vipps är den färdig. Jag blev väldigt glad när jag såg denna, jag äter ju havregrynsgröt varje morgon. Men ibland orkar man ju bara inte och då är det bra med ett lite nyttigare alternativ än bullar och risifrutti som pressbyrån har.

 

Jag måste prova denna någon gång så får vi se vad den får för betyg. PS. konstigt liten bild det blev!

träning

Kategori:

Träningen har börjat på riktigt nu. Jag tränar ju Elin och hon kör på jätte bra. Vi peppar varandra och skriker och svettas. Men nu är vi redo och fit for fight!

back to school

Kategori:



Idag var det tillbaka till skolbänken då vi hade en föreläsning om pulsbaserad träning och om hur du effektiviserar träningen med hjälp av pulsen. Vi hade en bra föreläsare från Polar som gick igenom allt med oss. Riktigt bra att få en genomkörare så man har en bra grund och inte glömmer bort något. Mer om puls och träning i morgon. Nu är det kudden som gäller!
.

maxa förbränningen

Kategori: HÄLSA


Det finns många olika sätt för att hålla fettförbränningen uppe under dagen, här är några av dem.

Håll ett jämnt blodsocker. Detta gör du genom att äta ofta men mindre portioner. Jag skulle satsa på en kost som har mindre kolhydrater (bröd, pasta, potatis, ris, mm) och mer bra fetter (som fisk, avokado, olja och nötter). Det hjälper dig att hålla en jämn blodsockernivå och en bra hormonballans som optimerar fettförbränningen.

Drick vatten. Det sägs att om man dricker ett stort glas kallt vatten på fastande mage så ökar fettförbränningen med 30 %! (för bra för att vara sant kanske?)

Kaffe ökar även förbränningen men tänk på att det även är vätskedrivande, så glöm inte att dricka vatten!

Krydda maten. Kanel på gröten, hallon till mellanmål och frukt istället för godis! Starka kryddor har även en effekt på förbränningen så köp hem lite ingefära, chili, pepparrot och senap.
.

20110205

Kategori:







Igår firade jag Patricija och Samaras födelsedagar. Vi upptäckte att vi hade kors tema! Jag körde ett örhänge med en döskalle och kors. Patricija körde enkelt kors och Camilla hade ett stort supersnyggt kors runt halsen.

fredag

Kategori:





Förutom att känna att denna fredagen var lite hårigare än vanligt med massa djurinslag så har jag hunnit sola.
Jag brukar verkligen inte sola i solarium så ofta utan väntar till sommaren kan erbjuda riktig sol. Solarium torkar ut huden och gör så att den förlorar sin elastisitet och så har vi cancer risken att tänka på också. Men imorgon är en viktig dag då två av mina vänner firar sina förelsedagar. Jag har planerat att ha på mig en vit blus men märkte att jag belknade bort i jämförelse!!! Så det fick bli några minuter av fejksol i alla fall.

Nu ska jag kolla på Psalm 21, en svensk film. Vi för se vad den får för betyg.

djurigt värre!

Kategori:








Fredagen har gått i djurens tecken. Animal print: t-schirt med leopardtryck och pälskappa. En fisk med modeintresse! Och massa mys med Tida och Nellie!

promenad

Kategori:

Tog en promenad idag på 2 ½ timme!!!! Hur skönt som hälst att få komma ut och få lite frisk luft. När jag gick runt i Saltsjöbaden så ser jag en häpnadsveckande utsikt. Helt underbara färger! Man måste bara stanna upp och njuta av stunden man befinner sig i och koppla bort alla bekymmer och problem.

 

Jag såg även Soka Gakkai International som har sitt ”ställe” i Saltis. När jag var i Los Angeles så var jag och provade på en messa med soka gakkai. Om jag har förstått så kommer det från Buddismen. Det var väldigt intressant att träffa människor med detta levnadssätt.

.

modevisning

Kategori:




Idag var jag på TIGERS modevisning. Jag fick följa med back stage på visningen, och vissa kläder var faktiskt jätte fina. Nu är jag så himla tröttt, så bums o säng!
.

träning

Kategori:

Tränade med Elin idag efter jobbet.

.

Nyinköppt

Kategori:



Ny topp från Rönisch i färgen röd.
.

Mobil bloggar

Kategori:

img_3152 (MMS)

Mobil bloggar