Gianna Troyse

www.hälsopedagogen.se - Din guide till en bättre hälsa!

öka intensiteten med vristvikter

Kategori: HÄLSA

Stack ut på en löprunda och en power walk i morse! Jag sprang ut kl 10.00 och joggade 4 km på 28 minuter, tog det ganska lungt då jag har gjort illa min vad, vet inte riktigt vad som hänt :( Sen ville mamma gå ut på en power walk så då gick vi en runda på 2,80 km på 30 minuter. Jag körde med vristvikter på power walken så det skulle bli lite jobbigare och det blev det! Ett tips är att tänka på att inte sträcka ut knät i ytterläge då man lätt kan skada sig med ytterligare tyngd på benen när man inte är van vid vikten. Har man problem med knäna kan man ju även ha dem runt armarna. Och ja...jag är grymt svettig, det var ju varmt dessutom ;) 
 
 
 
 
 
 

En dagens

Kategori: DAGENS

Nu ska jag iväg och spela minigolf hoppas jag, vädret är ju lite så där men så länge det inte regnar!!
 
 

Gårdagens

Kategori: INSPIRATION

Här är gårdagens outfit. Älskar min nya tröja från Gina Tricot! Gillar att den är lite "trasig" och att den är längre i bak. Ska nog leta efter en liknande så man har till hösten :)
 

På kalas!

Kategori: DAGENS

I går var jag ute på en liten tripp till min bror och firade lilla Leo som fyllde 1 år! Världens goaste lille kille! Köppte en lära-gå-bil och en boxningssäck så klart, bra att börja tidigt, hahaha! Elin har ju inte bara stans snyggaste lilla kille utan även tummen rätt i handen när det gäller bakning och det tackar vi ju för :)
 

Bästa drycken i sommarvärmen!

Kategori: HÄLSA

Vilken är din favoritdryck under sommaren, min är iste med persika smak! Men hur mycket kalorier innehåller de olika dryckerna egentligen som vi bäver i oss i sommarvärmen? Här nedan hittar du en lista jag hittade i tidningen Må Bra. 
 
 
Bästa drycken i sommarvärmen? Tänkt på att värdena är givna per deciliter. 

Mineralvatten: 0 kcal/dl

Svart kaffe: 2 kcal/dl

Kaffe med mjölk: 15

Iste (sockrat): 25 kcal/dl

Öl, 3,5%,: 38 kcal/dl

Flädersaft: 40 kcal/dl

Hallonsaft: 40 kcal/dl

Coca-cola: 42 kcal/dl

Caffe latte: 50 kcal/dl

Rosévin: 75 kcal/dl

Instapics

Kategori: INSTAPICS

Nya tag!

Kategori: DAGENS

 Hej på er! Nu har jag bestämt att ta lite nya tag och göra en uppfräschning med bloggen :) Det kan hända att det blir lite småändringar längst vägen, när jag väl fattar hur man gör vissa saker när det gäller alla kodningar och så man använder till bloggen. Hoppas att ni kommer att gilla det lika mycket som jag :)

28

Kategori: DAGENS

Nu är jag officiellt ett år visare! Började morgonen med en löprunda på 5 km, gick inte så jätte bra för jag fick håll! Måste vara åldern, hahaha. Sedan var jag ute och firade mig själv med mina föräldrar, vi gick ut och tog en drink. Fick lite spännande lotter av min moster, jag vann nästan en mille, men bara nästan med ett nummer ifrån. Aldrig tur!! Vann i alla fall 50 kr :) Rori gick loss på maten och min pappa hittade en humla. Skum dag! Vi avslutade kvällen med en prommenad i solnedgången :)
 
 

vill du öka din ämnesomsättning?

Kategori: HÄLSA

Sparris är en av hemligheterna! Sparris ökar ämnesomsättningen samtidigt som den är rik på fiber och lätt vätskedrivande. Sparrisen är dessutom rik på folat som hjälper immunförsvaret och den gröna stjälken innehåller magnesium som kan motverka skadligt bukfett. Så är lite mer sparris till sommarmaten!

150712

Kategori: INSPIRATION

: )

Kategori: DAGENS

nytt in

Kategori: INSPIRATION

 

försöker vakna till

Kategori: DAGENS

Vaknade någolunda pigg idag trotts att jag firade min födelsedag igår med tjejgänget. Gick ut på en Power Walk i morse för att komma tillbaka till verkligeheten, haha. Passar på att äta mycket frukt och vattenmelon, det är lite kalorier i det och mycket vättska, perfekt när man är lite bakis :)  En latte fick också slinka ner under en lördagsfika!
 

gårdagens fest!

Kategori: DAGENS

Gårdagens födelsedagsfest var jätte trevlig, riktigt roligt när nästan alla tjejer var samlade! Vi startade hemma med Alias, skit kul spel när man är ett gäng, för att sedan gå ut och dansa lite. Här är lite bilder..
 
 
Min outfit för kvällen, invigde min kjol från Zara.
 
 
Detaljen fick vara ett armband från Karen Millen
 
 
Jag och fina Rori, min systerdotter.
 
 
En flirt från Patricija ;)
 
 
Jag och fina Manuela (obs, ciggen är inte våra! haha)
 

förbereder inför kvällens B-day party!!

Kategori: DAGENS

Förbereder inför kvällens födelsedagsfest! Vem som fyller...jo det är ju lilla jag :) Egentligen inte förrän på måndag men festen blir av ikväll! Jag ska bjuda på Sangria som "välkommstbål" så jag stod och förberedde den i går kväll. Det är mycket som ska göras idag, men det kommer att bli en rolig kväll.
 
 

Gröna Lund

Kategori: DAGENS

I måndags var jag och några vänner på Gröna Lund, vi åkte en massa karuseller och plockade fram barnen inom oss! Det var ju super kul!! Jag var jätte rädd för att åka berg-och-dalbanan, tänkte banga när jag väl skulle hoppa in i vagnen, haha. Men jag vågade mig in och fy faan va rädd jag var, gapskrek hela åket men det var jätte kul! Vilken adrenalin kick!!! Åkte en gång till efter det och alla de andra små berg-och-dalbanor som fans. Manuela åkte Tilt (totalt galen) och hon och Patricija åkte Extreme (ännu mer galet)! Själv höll man på att skita i brallan när man bara tittade upp på tilt från marken. Hela gänget sov över hos mig och vi lagade tacos och en massa godsaker!

Äntligen

Kategori: DAGENS

Äntligen fungerar bloggen igen! Massa problem med att inloggningen inte fungerar! Så nu blir det en massa bilder som kommer :) här är från lördagens balkong-häng hemma hos Patricija!

Be yourself

Kategori: DAGENS

Du kan aldrig ändra på någon, och man ska inte ändra på sig själv för någon. Var dig själv så kommer vissa gilla dig och andra inte. Det viktigaste är att du är dig själv sann! Det är något jag ska försöka vara!
 
 

There are always flowers for those who want to see them.

Kategori: INSPIRATION

There are always flowers for those who want to see them.

i min godispåse

Kategori: DAGENS

Så här ser det ut i min godispåse när jag väl köper godis. Hittade en påse som jag alltid köpte godis i när jag var liten, när man köppte över disk! Ibland är det gott med lite lösgodis med så det får varva av frukten emellanåt :)
 

två alter ego

Kategori: DAGENS

Mina två alter ego, thai boxning och mode :) Här i en härlig kombination av arm-smycke och skor! Håller mig till temat rött i alla fall.
 

sommarfrukter

Kategori: DAGENS

Så här under sommaren blir det mycket frukt och grönt och det är så gott och man kan äta med gott samvete också! Det slinker ju även ner en och annan latte och så klart mjukglass, det tillhör ju sommaren. Min favorit är med lakrits strössel. Nu har jag semester och jag har lovat mig själv att inte missa med bloggen!