Gianna Troyse

www.hälsopedagogen.se - Din guide till en bättre hälsa!

julpynt

Kategori: DAGENS

Snart är det jul och pyntet hänger framme. I år kör jag bara på silver, i allt vad det gäller julkulor och tomtar. Rött passar inte in i mitt hem, många upplever det som stämningsfullt med massa röda tomtar med det är ju bara lite kreepy och stressande tycker jag, dessutom är ju silver mycket snyggare och påminner om snön. Som att bo i ett is-land :)

Vad tycker ni om bilderna? Lite annorlunda va än de andra :)

ny kamera!

Kategori: DAGENS

Tjoho!! Äntligen en ny kamera. Den är så jäkla grym, nu gäller det bara att lära sig ta snygga bilder :) Ut med den gamla kameran och in med den nya!! Det är en systemkamera från Lumix DMC-GF2!
gamla kameran
Nya kameran :)

111128: tjohoooo!! Äntligen har jag köpt e...

Kategori: DAGENS

img_3627 (MMS)

111128: tjohoooo!! Äntligen har jag köpt en kamera!!!! En grym sådan! Mer info om detta imorn för nu ska jag leka lite med min nya kamera :) och sen ska jag sova tidigt idag för jag är helt slut, har i princip inte kopplat av en sekund idag!  Ses imörn!!

111128: Idag var jag och fikade på ett jät...

Kategori: DAGENS

img_3165 (MMS)

111128: Idag var jag och fikade på ett jätte mysigt ställe i Gamla Stan här i Stockholm. De hade riktigt gamla möbler och en härlig servitris som var jätte gullig. Vi festade på ett par riktigt mumsiga bakelser!! Jag rekommenderar att ta en sväng igenom gamla stan om man vill ta en mysig fika eller en lunch. De har mycket som är ekologiskt,  vegetariskt och hälsokost som tex GI tallrikar mm.

shopping igår

Kategori: DAGENS

Igår var jag på stan med min bror och tjej, vi sprang runt och letade pälsjacka åt mig. Jag har suktat efter en snygg i ett år nu! Så vi han med ett antal butiker och vintage butiker, luchade och tog en kaffe och vi får inte glömma att vi även inledde dagen med ett träningspass på Power Plate! Har feting träningsvärk i skinkorna, hahaha!!!
En blå påse i skinn från Lindex. Kommer att få hänga med flitigt då jag alltid har så mycket grejer att släpa på :)
Testade ett grymt coolt nagelack som gör att din glansiga färg på lacket blir matt!! mina naglar var altså super glansliga innan. Kommer från Butter och heter matte finish.
Weehooo!!! Äntligen hitade jag en perfekt pälsjacka!! Denna cooling är från H&M, syntetpäls är det. Kanske inte megavarm med megasnygg :) Perfekt till dagar som denna och under vår och hösten :)

111126

Kategori: DAGENS

Vilken underbar dag idag! Lördag, sovmorgon, sol, prommenad i solen, god mat och bra film. Jag älskar när man får vakna av sig själv och solen tittar in i sovrummet, det är så himmla skön och på något sett så vet man att det kommer att bli en bra dag. Jag hade på mig skinnjacka både igår och idag, hur ofta händer det i slutet av november!! Men idag var det den sista höstdagen för imorgon börjar vintern och det är första advent så jag ska försöka hinna julpynta lite här hemma :)
Jag har ju så klart slarvat bort min krage till denna jacka men så hittade jag en som passade perfekt som jg sydde p här om dagen. Jag letar kragar mm oftast på second hand och denna gav jag bara 50 kr för! Ett kap :)

dagens quote

Kategori: INSPIRATION

dagens quote

Kategori: INSPIRATION

im back! bildregn från veckan

Kategori: HÄLSA

Helllooo! Nu ä jag tillbaka, back in the game! Jag har haft några dagars ledighet och vart hemma hos familjen i Eskilsuna. Här kommer ett bildregn från helgen och början på veckan. Håll i er, det är massa bilder :)

Lite nya smycken, jag gillar att ha lite färg på mina armar. Nu har jag även fått in lite mer nya smycken till min samling!
Yeey!!
Mer färg men på naglarna.
Var på bio två gånger under helgen! Jag gick med ett stort kompisgäng och såg Twilight, Breaking Dawn och In Time.
Haha, mina gamla mobiltellefoner, en hel Nokia familj.
Färgade håret lite mörkare.
Självklar han vi med både fika och ett gals vin med en mumsig efterätt på sorbetglass!! Nu är helgen avklarad!

dagens quote

Kategori: INSPIRATION

dagens quote

Kategori: INSPIRATION

Det är  tyst ute, det ända jag hör är hur ...

Kategori: DAGENS

img_2362 (MMS)

Det är  tyst ute, det ända jag hör är hur vinden tar tag i flaggorna. Kl är 04.45 och jag står och väntar på bussen, trött!  Jag har haft en helt ledig långhelg och vart hemma i E-Tuna. Så klart har jag en massa bilder som jag lägger upp ikväll! Men först ska jag ut på äventyr. Vi ses ikväll!

dagens quote

Kategori: INSPIRATION

dagens quote

Kategori: INSPIRATION

dagens quote

Kategori: INSPIRATION

dagens quote

Kategori: INSPIRATION

SMS-inlägg

Kategori: DAGENS

img_0436 (MMS)

på väg till bio!

Kategori: DAGENS

Nu ska jag gå och kolla på Twilight, Breaking Dawn!!!!! Yahooo :)

dagens quote

Kategori: INSPIRATION

Dagens middag fick bli en broccoli och cha...

Kategori: DAGENS

img_2612 (MMS)

Dagens middag fick bli en broccoli och champion paj! Glutenfri så klart, gick jätte bra att använda glutenfri Mix som mjöl. Det är första gången jag gör paj hemma men det blev klart godkänt. Första gången jag åt matpaj var faktiskt för någon vecka sedan när jag var hemma hos Azita. Denna typ av mat har inte tilltalat mig direkt tidigare så jag har aldrig känt att jag måste prova, men det är ju faktiskt ganska gott med en sallad till. Jag har inte sett att det finns paj om man äter ute och vill ha glutenfritt och inte heller i affären, men det var inte så svårt att göra själv.

dagens quote

Kategori: INSPIRATION

vad är ett antioxidantmedel?

Kategori: HÄLSA

Jag har fått lite förfrågningar från olika håll att förklara igen vad antioxidantmedel är.

 

Så jag ska försöka förklara lite tydligare. När ett livmedel (typ frukt, kött mm) kommer i konakt med syre så får tex frukten en brun färg. Tänk om du delar ett äpple i två delar och låder det ligga framme, om en liten stund kommer äpplet bli brunt. Detta innebär att äpplet har oxiderat och det kan även medföra att smaken blir sämre. Eftersom vin även görs av frukt (vindruvor tex) kan även vin oxidera. Nästan all vår mat som innehåller någon typ av fett oxiderar och blir brun om det kommer i kontakt med syre.

Har du tänkt på att om du alltså skär en frukt så blir den brun, men när du köper äppeljuice i affären så är den ju inte brun när du häller upp den, detta innbär att juicen innehåller en massa antioxidantmedel för annars skulle äppeljuicen vara brun och inte ljus, eller appelcinjuicen vara brun och inte gul!

 

Anti-oxidant-medel betyder alltså ett medel man sprutar in för att det inte ska oxidera! Antioxidantmedel används alltså som en tillsatts i våra livsmedel för att inte fettet i prdukten ska härskna. Vi kan inte äta härsken mat. Man använder det även för att frukt och grönsaker inte ska missfärgas och bli bruna när det har plockats.  Det positiva är alltså att det hjälper till att bevara vitamininnehållet i livsmedlen genom processerna så att frukten tex inte tappar viaminerna.

 

Antioxidantmedel finns i massor av olika former och alla har ett E-nummer. Så om du tittar på innehållsförteckningen och ser några av dessa E-nummer så vet du att det är någon typ av antioxidantmedel.

Här nedan är en lista på de E-nummer som är antioxidantmedel:

 

E 300, E 301, E 302, E 304(i), E 304(ii), E 306, E 307, E 308, E 309, E 310, E 311, E 312, E 315, E 316, E 320, E 321, E 322, E 325, E 326, E 327, E 330, E 331(i), E 331(ii), E 331(iii), E 332(i), E 332(ii), E 333(i), E 333(ii), E 333(iii), E 334, E 335(i), E 335(ii), E 336(i), E 336(ii), E 337, E 338, E 339(i), E 339(ii), E 339(iii), E 340(i), E 340(ii), E 340(iii), E 341(i), E 341(ii), E 341(iii), E 343(i), E 343(ii), E 350(i), E 350(ii),  E 351, E 352(i),  E 352(ii),  E 353,  354, E 355, E 356, E 357, E 363, E 380, E 385

Ingen liten lista va!

dagens quote

Kategori: INSPIRATION

nytt in

Kategori: DAGENS

Fick hem en massa snygga grejer igår! Några av sakerna var en snygg shopping påse och ett block från Versace for H&M, som kanske blir den nya träningsdagboken :) En parfym från Britney Spears, Radiance. Och en väska i sliver från Gina Tricot som kommer att användas som en clutch.

grym magövning

Kategori: HÄLSA

Nu har jag äntligen börjat träna på Power Plate igen! Jag har läntat efter det så mycket, och det jobbiga är att man nästan får abstinens när man inte tränat på länge!! Jag kör Power Plate hos Hälsopartners i Gamla stan, det är ett mysigt ställe som är väldigt privat, inte alls som på ett gym, det är mer som ett rehabcenter fatiskt.
Men här är en as bra magövning som man självklart även kan göra utan power plate, då behöver du endast en pilatesboll och en stepbräda eller något annat som är i lagom höjd.

Vill du prova? Så här gör du: Händer på "brädan" och fötter på bollen. Ha lätt böjda armbågar och pressa upp mellan skulderbladen och spänn magen. Höften ska vara prick stilla hela tiden och får INTE ändras i possition, annars gör du fel!! Sträck ut benen helt rakt, för sedan in knäna under magen, UTAN att flytta höften upp eller ner. Tänk på att spänna magen hela tiden och arbeta långsamt och kontrolerat.
Lycka till :)

mera nitar!

Kategori: DAGENS

Haha kan verkligen inte få nog. Jag gillar nitar!!! De här skorna köpte jag förra hösten från Monki, de är helsvarta och ganska enkla med kilklack. Men nu har jag klätt dem med svarta små nitar! Jag har bara klätt den ena men jag planerar ju så klart att klä den andra också. Det tog ju 2 timmar att göra den ena så jag måste vila lite :) Ett tips är att använda en fingerborg eller nått för man får grymt ont i fingrarna!
Vilken sko är snygast, gammla eller nya vertionen?

dagens träning

Kategori: DAGENS

Tjoho, nu är de slut med latheten! Var ute och joggade i kylan, tog en runda på 30 minuter, vet inte exakt hur långt jag sprang eftersom jag glömde räknaren hemma. Nu gäller det att dra på sig lite mer kläder när man joggar, jag tycker det är skönast med löparkläder eftersom materialet är så lätt och funktionellt.
Min klädsel: Överdragströja SOC // (under luvtröja och långärmad löpartröja ADIDAS // byxor NEWLINE // (under tighta löparbyxor NEWLINE)
In action haha! Styrketränade lite hemma också efter löprundan. Körde benböj och marklyft och lite mage med boll. Här har jag tio kilo, måste vara rädd om ryggen eftersom jag är ganska svag i just ryggen.

lugn i hemmet

Kategori: HÄLSA

Jag fick det här doft ljuset här om dagen som doftar helt underbart och ger en härlig atmosfär i hela lägenheten. Det kommer från Good Work(S) Make A Difference och heter HOPE.

glöm inte frukten

Kategori: HÄLSA

Du glömmer väll inte att äta frukt! Det är viktigt att få i sig C-vitamin i försylningstider och äter man frukt får man i sig mycket vitaminer och fibrer. Livsmedelsverket rekomenderar att en vuxen människa ska äta 4 st frukter om dagen. Det är ett bra mellanmål och ta en frukt när du känner att energin böjar krympa istället för en bulle eller något annat onyttigt när du sitter på jobbet!! Jag hittade det här frukttornet när jag kom hem som min kille hade gjort :)

jag idag // 111111

Kategori: DAGENS

Måste jag säga att jag är inne i en "jag älskar nitar" period eller syns det ändå? Ibland får jag lixom infall och bara kör fullt ut på något och nu verkar det vara nitar. Btw, svinfult kort min kille tog på mig, inte glamoröst nån stans lixom :) Jaja, men jag stack ner på stan för att ta en fika idag med Camilla, det var grymt kallt ute. Köpte med mig lite smågodis och världens godaste bröd, glutenfritt risbröd, som är både fritt från gluten, laktos och ägg! Men nu ska jag krypa ner i soffan och kolla på tv och käka lite smågodis! Ha en mysig fredagkväll :)

i´m in love!

Kategori: DAGENS

Fick "provköra" dessa Converse skor från Gienchi. Så grymt snygga, får svettningar!!!!

once in a lifetime!

Kategori: DAGENS

2011-11-11, kl 11:11
Haha upptäkte att jag trixade bort 11.11 på den andra bilden när jag redigerade den, så här är orginalet :)

Träning med Caroline & Daniel från Carolines Mode!

Kategori: HÄLSA

Idag tränade jag Caroline från Carolines Mode och Daniel från Mode Man / StockholmStreetStyle på Power Plate! Det var super kul och de körde på riktigt bra!! Här ser ni en av mina favoritövningar; utfall på boll! Det är alltid kul att träna med personer som är fysiskt aktiva eftersom man kan trissa upp träningen lite så det blir lite mer drag och power! Det ska bli kul att se resultatet senare!

jag idag

Kategori: DAGENS

Jag trippade runt på stan idag i mina ny-gamla converse skor. Det är dags att hänga fram vinterjackorna och halsdukarna för det börjar bli riktigt kallt på mornarna och kvällarna. Jag har tagit på mig min nya mysiga parkas från Acne som har ett innefoder av dun och världens mysigaste luva! Sprang en massa ärenden och var och tränade Power Plate, men imorgon får det bli en springrunda innan en middag med Camilla.
På mig: Jacka Acne // stickad COS // Jeans Cheap monday // skor Converce (styled by me :)

slösa inget

Kategori: INSPIRATION

Ta tillvara på de små tillfällena som ges under dagen.

nitad!

Kategori: INSPIRATION

Jag hade ett par gamla converse skor som jag började bli riktigt trött på, men den fick jag en grym idé. Jag fick en massa nitar så jag tänkte att jag pimpar mina converse och klär dem med nitar! Jag tyckte det blev coolt, helt nöjd :) Var ju rätt jobbigt och man fick massa ont i fingrarna, men har man tid över (typ tre timmar!) så kan man göra de själv :)

vlogg: jag tränar på power plate

Kategori: HÄLSA

VLOGG: (Video blogg) Här är en video på mig när jag tränar på Power Plate. Detta är del 1 i ett pass med fokus på explosivitet. Den är visserligen ett år gammal men ändå :) Min PT är Wiley och det är henne ni hör i bakgrunden. Man ser verkligen att jag blir trött efter bara några minuter!.  Om ni inte tror att det här är jobbigt så skriv en kommentar så får du köra ett PT pass och prova själv!!
Jag kan garrantera att det inte är något från "tv shopp" eller nån "kärringträning" :)
Om ni inte vet vad detta är så kallas det för accerelationsträning, väldigt funktionell träning. Mycket mer effektiv än vanlig träning (i gymmet tex) då man utnyttjar nästan 100% av muskelfibrerna i hela muskelgruppen. Maximal muskelstyrka och uthållighet ökar avsevärt. Power-Plate ökar även din ämnesomsättning. Detta leder till en ökad fettförbränning och minskning av underhudsfett! Då blodcirkulationen i kroppen även ökar kan vi forsla ut slaggprodukter mycket snabbare vilket förbättrar regenerationen (förnyelsen) av cellerna. Träning på Power-Plate ökar även lymfdränaget och bryter ner fettceller. Detta leder till att celluiter reduceras och bindväven förstärks vilket ger hyn en slätare, tightare och vackrare ton.

söndagsmys

Kategori: DAGENS

Hade riktigt mysigt idag hemma hos min vänn Azita! Hon lärde mig att baka gutenfri Paj, vilket jag aldrig gjort förut och den blev riktigt god. Vi hade lax och en sås som var gjort på lök, gräddfil, rivna morötter och en massa kryddor. Till det körde vi en sallad :) Grymt gott!!
Vi gick även ut på en timmes promenad, man ska ta tillvara på dagarna när vi fortfarande har det "varm" ute. Under promenaden såg vi grymt stora ankor! Vi trodde nästan att de var gödade med barn istället för bröd!! Haha
Azita körde på glutenfri mjölmix. Lägg märke till den viktiga mjölbomben på skärbrädan också! Super viktig för att lyckas med degen!
Maizena redning fungerar jätte bra för att såsen ska bli lite tjockare, dessutom är det glutenfritt!
Så här ska pajdegen se ut.
Tada! Klar, kanske fick stå inne i ugnen en minut för länge, men den var grymt god!
Efterrätts mys med fruktsallad, granatäpple, nötter och kaffe.
Ett exempel på hur en riktig fruktskål ska se ut!!
MONSTER!

dagens quote

Kategori: INSPIRATION

111104

Kategori: DAGENS

I går blev det en heldag på stan, som nästan alltid på fredagar. Träffade en gammal kolega och käkade vagatarisk buffé på Hermans på söder. Rekomenderar starkt att gå dit någon gång om ni gillar vegetariskt och frächt!! Dessutom har de Stockholms bästa utsikt! Därefter blev det en promenad in till stan genom gamla stan, som är som mysigast under höst och vintern.

dagens quote

Kategori: INSPIRATION

taco tips

Kategori: HÄLSA

En av mina favorit maträtter är tacos, men ibland tröttnar jag så jävla mycket på att bara äta nacho chips!! Detta är ju eftersom jag är glutenintolerant, dvs att jag inte kan äta det protein som fins i vete, korn och råg. Så ett tips till er som är som jag, glutenintoleranta eller till er som inte vill äta bröd (av olika anledningar) så ta hela salladsblad och rulla in tacosen i. Fungerar alldeles utmärkt!

dagens quote

Kategori: INSPIRATION

bli upplyst del III: antioxidantmedel

Kategori: HÄLSA

Antioxidantmedel används i våra livsmedel för att inte fett ska härskna. Man använder det även för att frukt och grönsaker inte ska missfärgas.  Det positiva är att det hjälper till att bevara vitamininnehållet i livsmedlen.

 

Antioxidantmedel finns även det i olika former och alla har ett E-nummer. Här nedan är en lista på de E-nummer som är antioxidantmedel:

 

E 300, E 301, E 302, E 304(i), E 304(ii), E 306, E 307, E 308, E 309, E 310, E 311, E 312, E 315, E 316, E 320, E 321, E 322, E 325, E 326, E 327, E 330, E 331(i), E 331(ii), E 331(iii), E 332(i), E 332(ii), E 333(i), E 333(ii), E 333(iii), E 334, E 335(i), E 335(ii), E 336(i), E 336(ii), E 337, E 338, E 339(i), E 339(ii), E 339(iii), E 340(i), E 340(ii), E 340(iii), E 341(i), E 341(ii), E 341(iii), E 343(i), E 343(ii), E 350(i), E 350(ii),  E 351, E 352(i),  E 352(ii),  E 353,  354, E 355, E 356, E 357, E 363, E 380, E 385

Ingen liten lista va!

hos hälsopartners

Kategori: DAGENS

Igår var jag som sagt hos hälsopartners och demonstrerade Power Plate. Det gick jätte bra och alla var så entusiastiska och nyfikna på att prova. Jag var så klart lite nervös men det gick över ganska snabbt då alla på Hälsopartners var så himla trevliga, hjälpsamma och peppande! Nu ser jag fram emot nya äventyr :)

Sned bena! Just nu är jag på väg till Gaml...

Kategori: DAGENS

img_0894 (MMS)

Sned bena! Just nu är jag på väg till Gamla stan och Hälsopartners där jag ska hålla en liten utbildning på Power Plate och även ett tal på deras ny-invigning! Ska bli så kul! Kvällen till ära körde jag på en " vuxen" sned bena på skallen. Fler bilder kommer senare!