Gianna Troyse

www.hälsopedagogen.se - Din guide till en bättre hälsa!

dagens quote

Kategori: INSPIRATION

September 29
We employ the mind to rule, the body to serve.
- Sallust

en fjäril på besök

Kategori: DAGENS

promenad i solen

Kategori: DAGENS

Har så ont i kroppen idag efter gårdagens Taekwondo träning! Träningsvärk till max! så jag var tvungen att ta ett litet brake idag och gå ut och skaka på benen lite. Jag har inte tränat TKD på ganska länge utan försökt att hålla igång med annan konditionsträning, men nu har jag hittat en klubb som ligger i närheten av där jag bor och det är riktigt skönt att kunna cykla till och från träningen tycker jag. Hur håller du igång? Glöm inte bort att en promenad på 30-45 min efter jobbet kan göra underverk för både kropp och själ :)

sol = D vitamin

Kategori: HÄLSA

Igår var jag uppe med tuppen för att gå på ett tidigt morgonmöte. Solen var riktigt varm men det är verkligen höst nu. Ni får inte glömma att äta tillskott av D-vitamin under vinterhalvåret! D-vitamin bildas när vi är i kontakt med solljus och eftersom vi inte får tillräckligt under vinterhalvåret kan det vara bra att äta kosttillskott. Det är bra att förbereda sig på långa mörka dagar då man går till jobbet och går hem när det är mörkt. Försök att vara ute i alla fall 30 minuter i solljuset under vintern.

dagens quote

Kategori: INSPIRATION

Spetember 28
A thing well done is worth doing.
- Hugh Leonard

Jag och Patricija

Kategori: DAGENS

Kollade igenom lite bilder idag på min dator och då såg jag en liten röd tråd bland vissa av bilderna. Jag och Patricija är nämligen STORA FANS av att ta bilder på oss själva, och gärna uppifrån! Haha, och på några är vi riktigt glansiga av svett då vi har skakat loss på dansgolvet! Här kommer ett bildregn på oss och jag lovar att det lär finnas många fler kort som dycker upp.

favoritprodukter för hud och hår

Kategori: HÄLSA

Att vara hälsosam för mig är inte bara att vara fysisk aktiv och äta bra mat. För mig handlar det om att man gör medvetna val i sin vardag. Det gäller både insidan och utsidan av din kropp och själ! Här är några av mina favoritprodukter när det kommer till min hud och till mitt hår :)


SPOTLESS serien från apoteket. Jag kör på deep cleansing face wash dagligen för att rengöra ansiktet, sedan gillar jag även deras blemish treating daily purifying toner som är ett ansiktsvatten som motverkar porer och till sist gillar jag även deras purifying two-in-one mud cleanser/mask som fungerar som en skrubb eller som en mask.

 

Jag älskar ansiktskrämen från LA ROCHE-POSAY som heter Effaclare H som är en bra kräm om man har jätte torr hy och har genomgott en behandling för acne. De har även en bra handkräm som heter Lipikar Xerand, hand repair cream som gör undervärk för händerna. Deras Ceralip, lip repair cream är också bra om man har torra läppar som lätt spricker.

Sedan får man inte glömma håret, som är ett av det första man ser hos en tjej, tycker jag ! Nu har jag ju knappt något hår kvar sedan jag klippte mig men det är lika viktigt att ta hand om det kort som långt! Så till min hjälp har jag schampo, balsam och inpackning från MATRIX. Jag använder den lila serien från Biolage; hydrathérapie. Schampo och balsam är för torrt och stressat hår. Age rejuvenating Intensive Masque är inpackningen som jag använder.

Jag vet att skönhet kommer från insidan, men man kan ju hjälpa till och "fuska" lite också :)

dagens quote

Kategori: INSPIRATION

September 24
The past is really almost as much a work of the imagination as the future.
- Jessamyn West

Man måste träna minst 20 minuter för att förbränna fett?

Kategori: HÄLSA

Detta är en myt som säkerligen många hört men som inte stämmer. Fett förbränns hela tiden, även i vila så tro inget annat. Det man kan se är att man procentuellt förbränner mer fett än kolhydrater vid lågintensiv träning och att man procentuellt förbränner mer kolhydrater än fett vid högintensiv träning. Detta leder oss in på en annan myt om att det är mycket bättre att promenera än springa för att man förbränner mer fett då. Som jag skrev så förbränner man visst mer fett procentuellt jämfört med kolhydrater vid t.ex. en promenad än vid löpning. MEN du kommer hur det än är att förbränna mer fett totalt av löpningen om aktiviteterna pågår under lika lång tid då den totala energiförbrukningen är mycket högre vid högintensiv träning än vid lågintensiv träning. "All träning som blir av är bra träning".
Vill du läsa om fler myter så gå in på denna sida: www.halsopedagogen.se

aaaaww

Kategori: DAGENS




Blir lite smått galen här! Idag har jag suttit hemma hela dagen, osminkad, framför datorn! Jag säger det bara en gång: pappersarbete är dödstråkigt. Men måste tyvärr också göras ibland. Imorgon måste jag nog ut och sträcka på benen lite eftersom jag inte ens har tagit en liten nypa frisk luft idag. Jag hatar verkligen när man inte kommer ut på hela dagen, och en kvällspromenad halv elva känns inte så jätte lockande just nu... Men imorgon ska jag ner på stan och möta upp några tjejkompisar, ska försöka klämma in ett träningspass också. Nu är det dags för filmkväll och det blir Bridesmaids!

skapa balans

Kategori: INSPIRATION




Ta vara på dagen genom att gå en kort promenad i en park! Det är riktigt skönt och koppla bort all stress man lätt kan få i dagens samhälle. Som ni tidigare läst i ett quote: var inte rädd för att stanna upp ett tag för att tänka i några minuter. Ni kan skapa underverk om ni är i balans med er själva och er omgivning!

varmt åt öronen

Kategori: INSPIRATION



Igår införskaffade jag mig en joggingmössa! Nu börjar det bli riktigt kallt åt öronen när man joggar och jag har alltid slutat jogga då för jag tycker det är så himla jobbigt. Men inte denna gång! Så jag kör på mössa :) Hittade den här på Stadium för 145 kr, ett riktigt bra pris för att svettas i. Så om du är som jag var...ge inte upp bara för att det börjar bli höst, utan köp en mössa istället!

ha koll på järnet!

Kategori: HÄLSA




Varför är järn viktigt?
Det är viktigt att man har bra järnvärden. Ett bra värde ger starkt immunförsvar, uthållighet, energi och bättre inlärningsförmåga. Järn behöver vi för att det ger cellerna syre vilket är en förutsättning för att vi ska kunna prestera, både fysiskt och mentalt.


Man kan lida utav
järnbrist utan att man vet om det, och ca 30% av alla fertila kvinnor har järnbrist. De som ligger i riskzonen är gravida och de som ammar, vegetarianer, äter ensidig kost, har en riklig mens, eller problem med matsmältningen. För att kolla upp värdet kan man be om ett HB-värde på sin vårdcentral. Det är viktigt att man tar reda på värdet om man misstänker att man har järnbrist då det kan leda till blodbrist (anemi).


Symptomen
på järnbrist är trötthet, kraftlöshet, håglöshet, koncentrationssvårigheter, yrsel, en blek hud och ett sänkt immunförsvar.


För att förebygga järnbrist
ska man äta en varierad kost (med mycket mörkt kött, inälsvmat, broccoli och torkad frukt). Man kan även äta tillskott och viktigt är då att man tar det tillsammans med C-vitamin för att underlätta upptaget av järn. Viktigt är också att rätta till matsmältningen för att tillskottet ska göra nytta.

dagens quote

Kategori: INSPIRATION

September 20

Never be afraid to sit awhile and think.
- Lorraine Hansberry

bröllops marathon part 2

Kategori: DAGENS




Jag hade på mig en rosa bakelse från Lipsy / London och mocka klackar från ellos...



...klänningen har en stor fjäril i ryggen så det fick bli ett fjärilstema...



...med en fjärilsring och ...



... ett fjärilsarmband!



Jätte fina blomkreaktioner!



On the dance floor!



Nästan hela tjejgänget är samlat, 11 härliga tjejer!
(Det är bara brudtärnan Diana som saknas för att göra denna docksamling komplett)

(från v; Sanaz, Manuela, Rezan, Elin, Camilla, Samara, Bojana, Patricija, Jag, Azita och Lilijan)

bröllops marathon

Kategori: DAGENS







Det blev en hel del mat och vin på bröllopet, det bjöds på meza rätter, oxfilé och potatisgratäng, frukt och tårta!

bröllopsyra!!

Kategori: DAGENS

Grattis SAMARA & GIAN ! !







Var på det första bröllopet någonsin igår och det var det finaste jag vart med om. Min vän Samara gifte sig med sin Gian igår i Eskilstuna. Här är lite bilder och det kommer mera :)

konstigt med kroppen - rapar & fisar

Kategori: HÄLSA

Du har väll också rapat och fisit någon gång?

Alla har gas i magen och det fulls på varje dag med ca 1 liter! Lite är vanlig luft som förjer med när vi sväljer, men lite blidas i tarmarna och magen av bakterier. Den här luften måste alltså ut på något sätt! Vi släpper ut gasen genom rapar och fisar hela dagarna och man fiser ca 20 gånger per dag! Alla fisar luktar inte eftersom det är vanlig luft, men innehåller gasen lite svavelgas så kommer det en stinkbomb, som du kanske känt någon gång! Nästan hälften av ala fisar kommer när man sover.

Det är alltså nödvändigt att rapa och fisa men det innebär inte att man behöver göra det bland andra människor!

Just nu; På bröllop! Några av tjejerna och...

Kategori: DAGENS

img_9697 (MMS)

Just nu; På bröllop! Några av tjejerna och jag på Samara och Gians bröllop. Fler bilder kommer!

visste du att...

Kategori: DAGENS

50 % av sveriges män tycker att brösten eller rumpan är den sexigaste kroppsdelen hos en kvinna.

Rumpövningar kanske står på tur?

dagens quote

Kategori: INSPIRATION

September 17 - love is in the air


Love is a force more formidable than any other. It is invisible - it cannot be seen or measured, yet it is powerful enough to transform you in a moment, and offer you more joy than any material possession could.

- Barbara de Angelis



Bild: Rori Troyse

konstigt med kroppen - domningar

Kategori: HÄLSA

Har du haft sovande kroppsdelar?

När man har stickningar i kroppen heter det parastesi. Det beror på att man har klämda nerver, klämda blodkärl eller spända muskler. Men att domnade fötter tex inte får något blod stämmer inte riktigt, däremot kan en "sovande" fot få mindre blod än vanligt. Om en kroppsdel blir helt utan blod gör det fruktansvärt ont och sedan blir den kall och blå. Men stickningarna är en varningssignal för att man ska röra på sig eller byta position.

konstigt med kroppen - hicka

Kategori: HÄLSA

Bruckar du hicka?


Hicka är en medfödd reflex som gör att magmusklerna drar ihop sig. När de drar ihop sig så sugs en massa luft ner och då slås stämbanden ihop och ett klickljud bildas. Man vet inte säkert varför hicka uppstår men att tex frysa eller äta för snabbt ökar hick-risken.

konstigt med kroppen - gäspning

Kategori: HÄLSA

Varför gäspar man?

Anledningen är enkel: man gäspar när man är trött. Men förklaringen är mer komplicerad.
En teori är att det piggar upp. När man gäspar så höjs pulsen och lungorna fylls maximalt med syre. Andra tror att det är en ofrivillig stretching, som när man sträcker ut kroppen när man vaknat. När man gäspar sträcker man ut hals- och käkmusklerna. En tredje teori är att vi gäspar för att vi är flockdjur. Det är en signal för att det är dags att sova och två saker talar för att flockdjursteorin är åtminståne en del av svaret: de flästa andra däggdjur gäspar också och att gäspningar smittar av sig.

Vilken teori tror du på?

dagens quote

Kategori: INSPIRATION

September 16

I have no riches but my thouhts. Yet these are wealth enough for me.
- Sara Teasdale

konstigt med kroppen - nysningar

Kategori: HÄLSA

Vet du varför man nyser?


Vad är en nysning egentligen? En nysning är en reflex som innebär att man snabbt blåser ut luft genom näsan och munnen. Det kommer även lite snor och spott :) Att nysa är kroppens sätt att hålla luftvägarna fria och det kommer oftast när närverna i näsan blir kittlade av tex starka lukter eller föremål eller av starkt ljus.

Glöm inte att hålla för munnen om du nyser, man vill ju gärna inte få någon annans spott och snor på sig!

vågar jag vågar du!

Kategori: INSPIRATION

Nu har jag gått och klippt av mig håret!!!! Jag har nästan alltid haft megalångt hår, men som egentligen bara hänger rakt ner utan volym eller siter i en hög tofs dag in och dag ut. Jag har insett att jag inte riktigt passar i superlångt hår, speciellt eftersom jag inte gör så mycket med det. Jag har alltid tagit hand om mitt hår men jag är dålig på att styla det och variera mellan lockigt, vågigt, rakt, olika frisyrer osv. Så nu kände jag att tiden är inne för att göra en drastisk förändring, och saxen åkte fram och håret åkte av! Så nu är jag korthårig!!!! Bilder kommer lite senare.

Oftast hår man; hur vågar du? Det är skitsnyggt och jag skulle också vilja men jag vågar inte! Va, tänk om du ångrar dig!? Men då har jag en nyhet till er alla: det är ju bara hår, och det bästa med det är att det VÄXER UT igen!!!!!

Så våga chansa, vågar jag så vågar du!

längtar till sommaren igen

Kategori: DAGENS






O vad jag längtar tillbaka till sommaren! Det har regnat i alldeles för många dagar nu! Mina somrar spenderar jag oftast i mitt andra hem, Toscana Italien. Här är lite bilder därifrån på hästarna, utsikten en tidig morgon, mitt favoritmellanmål och på ett av husen, polen och min faster! Längtar tillbaka till sommaren men jag får nöja mig med att titta på lite gamla bilder.

dagens quote

Kategori: INSPIRATION

September 14

The future is no more uncertain than the present.
- Walt Whitman

Nyttigt med grönt te

Kategori: HÄLSA

För första gången visar japanska forskare att grönt te kan skydda mot tyst troke, så kallade små blodproppar som bildas i hjärnan och kan blockera kärl utan symtom. Forskarna såg en klar koppling till tevanorna, de som drack mycket te hade betydligt lägre risk för att få små blodproppar i hjärnan.

Så var inte rädd för att ta en kopp grönt te på kvällen, du kan ju även variera med ingefära te. Grönt te kan köpas i mataffärer eller i hälsokost och en ingefära-rot köper du i mataffären!

dagens quote

Kategori: INSPIRATION

September 12
I can live without money, but I cannot live without love.
- Judy Garland

Därför är vatten bäst

Kategori: HÄLSA

För att orka prestera maximalt i mer än 1-1,5 timme behöver kroppen vätska, kolhydrater och lite salt. Vissa aminosyror kan också minska trötthetskänslan något, allt annat är överflödigt. Hur snabbt kroppen sedan kan tillgodogöra sig en dryck beror på dryckens täthet, dvs antalet partiklar per liter vätska. Vatten är den vätskan som snabbas lämnar magsäcken medan en partikeltät dryck som Red Bull stannar kvar som en klump i magen och man får vänta på en eventuell effekt.

Det är på grund av detta jag inte dricker så kallade ”Power drycker” innan träning, vatten är det bästa, dessutom det hälsosammaste. Jag kan sträcka mig till en Resorb i vattenflaskan för att återställa vätske- och saltballansen.

satsa på blått eller metall

Kategori: INSPIRATION

Jag har ju en enorm förkärlek till väskor och mina favoritväskor just nu kommer från Balenciaga! Jag har ju sedan tidigare köpt en blå för jag älskar färgen och senast har Caroline även satsat på en metallik! SÅ JÄVLA SNYGG!!!!!

Vill ni ha lite inspiration inför ert nya höstköp kanske det skulle passa bra med en ny västa i just blåmetall! Ett avbrott från alla svarta och bruna väskor du har i din garderob just nu J

nya möbler

Kategori: DAGENS

Ett kvällsbesök på Ikea.
Nytt vardagsrumsbord blev det och en ny....
...tv-bänk! Allt går i svart och vitt hemma nu, med lite stänk av färger.

På besök hos tandfen med Rori. Det är gans...

Kategori: DAGENS

img_7031 (MMS)

På besök hos tandfen med Rori. Det är ganska kul att gå till tandläkaren när man vet att resultatet kommer att bli perfekt :)

dagens quote

Kategori: INSPIRATION

September 10
Life is not a problem to be solved, but a reality to be experienced.
- Soren Kierkegaard

mega problem

Kategori: DAGENS

Jag har haft mega problem de två senaste dagarna! Stressigt som fan, storstädat lägenheten, köpt nya möbler från Ikea vilket har inneburit en jävla massa skruvande och spikande, haft en trevlig middag hemma med några riktigt sköna snubbar. Men när allt kommer omkring så ser mitt hem helt glansigt ut nu, mega städat och snyggt med nya möbler. Ni får en liten titt senare, något är fel med min Iphone då den vägrar och konekta till datorn så jag kan ju inte överföra mina bilder. Det kanske är dags att lära sig att ta med kameran istället.

 

Idag kommer RORI hit till Sthlm, vi ska ha en tjejhelg och den börjar vi med ett träningspass i badhuset! Ska bli as skönt att simma lite nu när jag inte rört på mig på flera dagar. Ska ju självklart se till att slappa lite i bastun också!

Vi ses ikväll…

Håll dig undan förkylning!

Kategori: HÄLSA

Förkylning = antioxidant boost!

 

Det är så jobbigt att jag lyckas bli förkyld typ hela tiden! När jag känner mig nere eller sliten så ser jag alltid till att boosta med energi. Det bästa tipset jag har är definitivt att springa och köpa ingefära och skiva den i tunna skivor, koka upp lite vatten och dricka ingefära-te med lite honung. Jag känner mig redan bättre dagen efter!

Jag brukar även vara noggrann med att ta en Berocca, som är ett kosttillskott med alla 8 B-vitaminer, C-vitaminer, kalcium, magnesium och zink. Jag har även testat att ta en brustablett av Antioxidant, som innehåller C-vitamin och selen.

 

Ett annat grymt tips nu i förkylningstider är handsprit!!

 

Nu gäller det bara att piggna till!

dagens quote

Kategori: INSPIRATION

September 7

 

Quality is never an accident. It is always the result of intelligent effort

- John Ruskin

salt! bra eller dåligt?

Kategori: HÄLSA

Många tycker om att salta maten eller att äta salt godis. Men är salt verkligen nyttigt i alla mängder oh hur mycket salt ska man äta? Här hittar du svaren på de frågor jag många gånger stöt på:

 

Salt är livsnödvändigt och har man brist på salt kan man bla få muskelkramper. Om man svettas mycket vid fysisk aktivitet eller vid varma dagar kan man dricka en Resorb som är vätskeersättning och återställer vätskebalansen i kroppen.

 

Hur mycket salt kan man äta per dag?

Livsmedelsverket rekommenderar att man äter mindre än en tesked om dagen! Kan nästan garantera att de flesta äter mycket mer än så. Det är inte så lätt att hålla koll på saltet eftersom mängden inte behöver anges på ingrediensförteckningen.

 

Vart hittar man saltbovarna?

Självklar kommer 60-70% av vårt saltintag från färdiga livsmedel som chark- och köttprodukter, ostar, soppor, salta snacks, såser, bröd, matfett och restaurangmat.

 

Är salt desamma som örtsalt och mineralsalt?

Mineral- och örtsalt innehåller mindre mängd natrium. Att ersätta en del av intaget av vanligt salt med mineral- eller örtsalt är bättre ur en hälsosynpunkt så länge man inte ökar intaget.

 

Är det bra att äta salt med jod?

I dag får vi i oss för lite jod eftersom våra jordar är jodfattiga. Jod är nödvändigt för sköldkörtelhormonerna, som bla reglerar vår ämnesomsättning. För lite dagligt intag av jod kan leda till struma (en sköldkörtelsjukdom).

 

Om man gillar mycket salt i maten?

Det är endast en vanesak och man får successivt minska intaget så att smaksinnet hinner ställa om.

dagens quote

Kategori: INSPIRATION

September 5

Whatever satisfies the soul is truth
- Walt Whitman

hösten är här

Kategori: INSPIRATION



Nu är hösten här och man kan redan se den skymta fram med löv som ramlat ner från träden. Det är ändå ganska mysigt med höstdagar, halsdukar och stickade tröjor! Det kanske betyder shopping :)

dagens quote

Kategori: INSPIRATION

September 4

The greater the effort, the greater the glory
- Pierre Corneille

110903

Kategori: DAGENS



ÄLSKADE LEO!



Supergulliga Nelly!



Lördagsfika med smoothie!

nygammal tatuering

Kategori: DAGENS





Igår fyllde jag i min tatuering jag har på underarmen. Den var i en grå färg först men lite av texten hade fallit bort så jag ville fylla i den. Men denna gång valde jag även att fylla i den i svart färg så att den ska synas lite mer. Supernöjd, vad tycker ni?

Just nu

Kategori: DAGENS

img_5579 (MMS)

Just nu

dagens quote

Kategori: INSPIRATION

September 3

Fix your eyes on perfection and you make almost everything speed towards it
- William Ellery Channing

kalorisnålt kalkonkött - inget jag rekomenderar

Kategori: HÄLSA

Aftonbladet, 3/9-2011: ”Kalorisnålt kalkonkött är populärare än någonsin i Sverige. Men populariteten har ett pris – för fågeln. Dagens kalkoner har allt mindre ben och allt större bröst. Ofta kan de knappt röra sig, i trånga stallar där avföringen ligger kvar under kalkonernas hela livstid.”

Jag får rysningar i hela kroppen när jag läser artikeln i Aftonbladet om hur kalkonerna anpassas för att möta kundens behov. Kalkonerna lever i massor, med sår på ryggarna och brutna fjädrar. ”Vi har utvecklat fåglar som bättre svarar mot konsumenternas efterfrågan”. Jag kan inte förstå hur man kan köpa kalorisnålt kalkonkött efter att ha fått vetenskapen om hur kalkonerna gödas för att få större bröst och mindre ben i kroppen. Kalkonfarmaren som blir intervjuad i Aftonbladet uppger att han får en euro och tjugo cent för varje kilo en fågel väger. Det är ju tydligt att det bara handlar om pengar och inte om vi som konsumerar kalkonernas hälsa. Det vi får i oss genom att äta dessa kalkoner gör inget positivt för oss i våra kroppar.

Om ni tycker att det här låter obehagligt eller om ni inte tror att det är sant så rekommenderar jag er att titta på en dokumentär som heter Food, Inc.

Se och lär!

motion förlänger livet

Kategori: HÄLSA




Idag gick jag och Patricija en Power Walk på 5 km! Det var verkligen bra jobbat tjejen! Det är härligt att träna bort träningsvärken jag hade från gårdagens pass. Jag kan inte säga det tillräckligt många gånger att motion förlänger livet, så ut i spåret nu! Även om det bara är för en liten stund, man måste börja någonstans.

gammalt blir nytt

Kategori: DAGENS



Kom på en grej när jag såg mig själv på den här bilden från igår. Jag tyckte att jag kände igen mig själv i den här frisyren och så hittade jag den här bilden som är tagen från StockholmStreetStyle 08 October 2008! Haha, gammalt blir nytt!




DAGENS QUOTE

Kategori: INSPIRATION

September 2

The art of being wise is the art of knowing what to overlook
- William James




 

du är bäst

Kategori: INSPIRATION



Detta är något jag tycker att vi alla bör se det första vi gör när vi vaknar. Säg till dig själv att du är bäst! Jag vet vad du tänker just nu...nja de kan man väll inte göra, jag är väll ändå inTe bäst. Men det är faktiskt sant, du är bäst för det finns INGEN ANNAN som är du!

DU ÄR BÄST!

110901

Kategori: DAGENS




Nya frisyren blev kort eller en "lång page" med lugg.




Traskade i de nya skorna från TopShop.




Kul att mixa armband i olika färger.




Traskar iväg till dagens Taekwondo träning.



Patte in action! Tog en massa bilder men inte en enda blev bra, får ta fler sen :)

En innehållsrik dag var det idag. Började det hela med en klippning hos finaste Manuela som klippte en grym frisyr och fick mitt hår att se levande ut igen! Det tackar vi för. Trippade som sagt runt i mina skor från TopShop, hur sköna som helst, det gäller att ha ett par som är både snygga och bekväma. Hoppade in i mina träningskläder under kvällen och gick ner för att kicka lite. Ett 2 timmar långt Taekwondo pass gör det mesta för kroppen, har ni inte provat det än så gör det nu! Fick dessutom köra 150 situp och 150 armhävningar efter träningen och mina biceps är nu brutalt trötta!

Just nu är jag och klipper mig! Känner för...

Kategori: DAGENS

img_8298 (MMS)

Just nu är jag och klipper mig! Känner för att göra något drastiskt men resultatet får ni se lite senare.

björnbär

Kategori: HÄLSA


Björnbären innehåller mycket kalium som har skyddande egenskaper mot cancer och hjärt- kärlsjukdomar. Björnbär finns att köpa som frysta, färska eller i juiceform.

dagens quote

Kategori: INSPIRATION

September 1

Let the beauty of what you love be what you do.
- Rumi