Gianna Troyse

www.hälsopedagogen.se - Din guide till en bättre hälsa!

min helg i bilder

Kategori: DAGENS

Vilken helg jag har haft, jag kan börja med att säga att jag är helt slut! Lördagen bjöd på shopping inne i stan och men 2 timmars middagsbuffe på Pong! För att sedan sticka hem till mig och fixa sig, sen bar det av till stan igen för en helnatt på dansgolvet. Jag kan starkt rekomendera den hetaste shoten jag vet "Flatline", som ni ser på bilden är den till och med röd av hetta :) I morse blev det en lång frukost och senare Pizza Hut. Avslutade så klart dagen till ära med en magnum glass! Jag kan ju säga att jag mår som jag förtjänar!

dagens quote

Kategori: INSPIRATION

dagens quote

Kategori: INSPIRATION

tintin på bio

Kategori: DAGENS

Hahahaha, fan va snygg man är med glajor! Typiskt 3D filmer, super oglamoröst! Va och kollade på Tintins äventyr; Enhörningens hemlighet idag. Filmen var verkligen jätte bra, en äventyrsfilm. Man glömde till och med bort att det var en animerad film ibland! Rekomenderar filmen om man gillar äventyr :) Nu ska jag lägga mig tidigt, det blir en heldag/natt imorgon med tjejkompisarna så det gäller att vara pigg. Ha en grym fredag!

dagens quote

Kategori: INSPIRATION

snart halloween

Kategori: DAGENS

Nu har jag laddat inför Halloween helgen med att göra en egen pumpagubbe!!! Det är första gången jag gör en och det är ju mysigt ju! Men den är ju lite skrämmande, tur att den får stå ute :) Fixar här hemma med lite mys för på lördag får jag besök av några tjejkompisar. Så imorn ska det iväg och handlas lite onyttigheter.

Bli upplyst Del II: konserveringsmedel

Kategori: HÄLSA

Del II: Idag: Varför har vi konserveringsmedel i vår mat?

 

Konserveringsmedel används i vår mat för att man ska kunna bevara mat som inte konsumerats omedelbart. De metoder som funnits väldigt länge är torkning, rökning, saltning och fermentering (mjölksyrajäsning). På senare år använder man sig oftare av värmebehandling, kemisk konservering, förpackning i modifierad atmosfär och djupfrysning. Kemisk konservering innebär att man tillsätter vissa kemiska ämnen till livsmedlen för att öka hållbarheten. Till konservering av färdigförpackade livsmedel kan man också använda förpackningsgaser som används till tillexempel köttfärs.

 

Konserveringsmedel har betänkningen E-200 – E-297 och E1105. I Livsmedelsverkets föreskrifter om livsmedelstillsatser finns cirka 45st konserveringsmedel. Förutom dessa finns andra ämnen som har konserverande effekt, som till exempel salt (natriumklorid), socker och etanol.

 

Konserveringsmedel används inte bara till mat produkter utan även till kosmetika och hudvårdsprodukter, du kanske känner igen det diskuterade ordet parabener?

 

Det har på senare tid visat sig att många parabener är hormonstörande. Hormonstörande ämnen kan påverka människor och miljö genom att de hämmar, ökar och efterliknar effekterna av hormoner. Undersökningar har bland annat visat reducering av antalet sperma och ökning av chansen för testikelcancer hos män. Man har även upptäckt parabener i en stor andel av bröstcancerknölar. Parabener kan även vara allergiframkallande.

Det kan vara svårt att helt skippa konserveringsmedel i vår mat men kan alltid leta efter hudvårdsprodukter utan parabener eftersom körtlarna i vår kropp släpper in kemikalierna.

 

 

dagens quote

Kategori: INSPIRATION

okt 26

Power walk * 2

Kategori: DAGENS

Det har blivit extremt mycket "sittandes framför datorn" för mig den sista tiden så idag blev det TVÅ power walks. Inget jag hade räknat med dock. Körde järnet i morse när jag gick ut bland dimman och traskade iväg på min första (och vad jag trode var min enda) power walk för dagen. Gick hela 8.7 km och var helt slut när jag kom hem. Men under kvällen upptäkte jag att jag var tvungen att sticka ut igen för att överlämna ett par skor så det var bara att traska iväg. Ironiskt nog var det exakt samma väg även denna gång, så det blev 8.7 km IGEN! och lika trött och svettig när jag kom hem, haha. Så totalt gick jag ca 1 mil och 7,4 km!!

Vad har jag lärt mig av det här då...laga din cykel!!!!!!!!!!!!

Idag: Vad är en livsmedelstillsatts…egentligen.

Kategori: HÄLSA

1) Vad är en livsmedelstillsatts…egentligen.

Tillsatserna i en produkt är de E-nummer som oftast står i innehållsförteckningen, om vi har tur.

 

Tillsatser är ämnen som tillsätts i livsmedel för att:

  • påverka smaken eller ge färg ( ex på detta är: smakförstärkare, färgämnen och sötningsmedel)
  • öka hållbarheten ( ex på detta är: konserveringsmedel och antioxidationsmedel)
  • påverka konsistensen ( ex på detta är: emulgeringsmedel, förtjockningsmedel, stabiliseringsmedel och klumpförebyggande medel)

2) Hur många livsmedelstillsatser används i Sverige som följer EUs lagar?
Svaret på detta är enkelt men komplicerat för: Ingen vet. Inte ens Livsmedelsverket vet!
Det finns 319 livsmedelstillsatser med E-nummer och ett okänt antal utan E-nummer som är tillåtet i Sverige och EU, av vilka minst 94 är totalförbjudna i en del andra länder!
Livsmedelstillsatser behöver inte listas i innehållsförteckningen enligt sina E-nummer, utan kan skrivas ut med sina namn, så de ser ut som ingredienser. Modifierade stärkelser tillexempel behöver varken listas med sina E-nummer E1404-E145 eller ens under sina namn. Det räcker med att de anges som "modifierade stärkelser". Vilket jag anser är helt fel eftersom även de ser då ut som ingredienser!
Eftersom E-numrera inte behöver listas vet vi inte heller vad vi stoppar i oss! Speciellt med tanke på att minst 94 st E-nummer är totalförbjudna andra länder!



3) Hur många kemiska livsmedelstillsatser används i syntetiska aromämnen (smaksättare) i Sverige?
I EU används minst 6000 syntetiska aromämnen (konstgjorda smakämnen) och i dessa aromer finns över 20 000 kemikalier! Ingen av dessa behöver uppges på förpackningen!! Det räcker med att skriva arom eller aromämne i innehållsförteckningen. Idag finns det ingen lista på tillåtna syntetiska aromämnen och tror du att man bara tillsätter en kemikalie för att få lite jordgubbssmak så tror du helt fel.
Det här är ett exempel på vart jordgubbssmaken kommer ifrån i jordgubbsyoghurt:

Jordgubbsarom (enligt U.S. Patent nr 3686004):
Geraniol
ethyl methol phenyl glycidate
vanillin
ethyl pelargonate
isoamyl acetate
ethyl butyrate
2-methyl-2-pentenoic acid
1-(prop-1-enyl)-3,4,5-trimethoxybenzene
.
Några av de bevisade hälsoeffekterna som orsakas av kemikalier i syntetiska aromämnen är koma, lever och njurskador, cancertumörer, andningsbesvär, blod i urinen, magsår, förändringar i skelettet, depression, darrningar, etc.
.
Är det detta du är ute efter när du äter din morgonyoghurt? En massa kemikalier? Eller när du dricker den där otroligt goda koncentrerade juicen som verkligen smakar apelsin. Ta dig en funderare, är det verkligen apelsin du känner att det smakar eller är det en massa olika kemikalier som är i hopsatta för att du ska TRO att det är apelsin du smakar!

Bli upplyst; vet du vad det är du stoppar i dig!

Kategori: HÄLSA

Framöver kommer jag att ta upp ett ämne jag tycker är väldigt viktigt att ALLA människor är medvetna om. Det är även just detta som skapar massa hetlevrade diskussioner som ofta resulterar i ett kaos av eget tyckande. Men här anser jag att man får sätta ner foten och inte lyssna till någon annan än sitt eget sunda förnuft! Det är så mycket pengar och makt som är involverat i VAD just VI ska få veta och HUR MYCKET vi ska få veta. Företag betalar företag och personer för att de ska informera om vad just de företagen tycker ovs. Men det är dags att vi får en sanning och en klarhet i det hela. Det jag nu skriver är hämtat från flera olika källor, men jag kan ändå inte garantera er att det jag hittat är helt oberoende (dvs att informationen inte är ”köpt”).


Vad är det jag pratar om här egentligen? Jo, det är alla de tillsatser, konserveringsmedel, antioxidationsmedel, emulgeringsmedel, stabiliseringsmedel, färgämnen, förtjockningsmedel, smakförstärkare, klumpförebyggande medel och sötningsmedel som finns i vår mat!


Det är dags att bli upplyst om vad du stoppar i dig så att du kan göra ett MEDVETET VAL!

Morgon pw

Kategori: DAGENS

img_5122 (MMS)

Morgon pw

dagens quote

Kategori: INSPIRATION

okt 25

på promenix

Kategori: INSPIRATION


I CHOOSE LIFE

body oddities; kontaktlinser

Kategori: HÄLSA

Kan man förlora en kontaktlins bakom ögat i huvudet?

Det är ofta jag har hört, och sagt själv faktiskt, att man inte ska sova med kontaktlinser eftersom de kan åka bak i huvudet. Det händer ofta att man hört att folk somnat med linser och när de vaknat saknas en. Men innebär detta att det ligger ett helt lager med kontaktlinser bakom ögonen på vissa?
Det är oftast så att linsen har vikt sig dubbel och ligger inbäddad i ögonlocket. Men enlig anatomin kan en kontaktlins inte åka in bakom huvudet. Så hittar man inte kontacklinsen liggar den förmdligen i sängen eller någon annan stans. Några av andra "missplacerade" saker är tamponger, condomer och så klart bilnycklarna :)

dagens quote

Kategori: INSPIRATION

okt 24

nytt in

Kategori: INSPIRATION

Gör det själv! Senaste köpet var på Panduro, där jag köpte lite grejer så jag kan göra ett par örhängen. När jag var på stan här om dagen såg jag massa fina fjädersmycken så jag fick lite inspiration till att göra ett eget. Jag gjorde ett långt örhänge och en kortare variant med fjädrar. Jag tänkte även göra ett till med läderband som kan sätter fast med ett spänne i håret men jag måste ner till stan för att köpa lite mer spännen för att det ska gå. Så det blir väll nästa projekt!

dagens quote

Kategori: INSPIRATION

Just nu sitter jag och tittar på Idol och ...

Kategori: DAGENS

img_7133 (MMS)

Just nu sitter jag och tittar på Idol och äter sushi. Trevlig helg!

Varför får man dålig andedräkt?

Kategori: HÄLSA

Vi alla har väll någon gång haft en dålig andedräkt, eller känt någon annans! Jag har hört många olika förklaringar till detta men varför får man egentligen dålig andedräkt?

 

Det finns två typer som man brukar skilja på, tillfällig- och kronisk andedräktTillfällig dålig andedräkt beror oftast på något man ätit, som ost eller starkt kryddad mat, rökning eller intag av alkohol. Kroniskt dålig andedräkt beror däremot på att vissa bakterier i munhålan bildar svavelföreningar som uppfattas som illaluktande.

Dålig andedräkt beror faktiskt oftast på dålig munhygien. Framför allt är det besvär med bakteriebeläggningar på tungan och mellan tänderna. Matresterna som satt sig mellan tänderna blir till plack och börjar stelna till tandsten och detta leder till att man får dålig andedräkt. Du kan prova hemma genom att använda tandtråd mellan tänderna och får du med dig gamla matrester så kan du lukta på det, lukar det illa så har du bakterier i munnen.

Oftast så ska saliven hålla munnen ren från bakterier, men ibland kan man drabbas av muntorrhet som tex efter en natts vila (morgon-andedräkt) vilket gör att dålig andedräkt kan bildas.

Men den dåliga andedräkten kan motverkas genom att borsta tänderna regelbundet och använda tandtråd, man kan använda munspray eller zinktabletter. Tuggummi kan hjälpa men det ger oftast raka motsatsen. Alla de gånger man trängs med andra människor på tunnelbanor och bussar kan vara så mycket trevligare om alla lärde sig att ta hand som sin egen munhygien, så in och borsta tänderna nu!

boring

Kategori: DAGENS

Det är så tråkigt att vara sjuk! Men jag blir så rastlös och vad gör man då?...jo man leker med sitt hår!

sjukling

Kategori: DAGENS

Blä va trist att jag åkt på halsont i massor ligger hemma. Jag tog mig i alla fall i kragen och vispade ihop en sockerkaka och gjorde en god sallad till middagen :) I morgon är det fredag, fan man vill inte vara sjuk under en helg!

dagens quote

Kategori: INSPIRATION

Dagens detalj. Idag har jag det nya armban...

Kategori: DAGENS

img_4136 (MMS)

Dagens detalj. Idag har jag det nya armbandet från Topshop, ett lila armband med silvernitar från Filippa K ( som jag fått i födelsedagspresent av min vän Sanaz) och ett armband till från humanity.

dagens quote

Kategori: INSPIRATION

nytt in

Kategori: DAGENS

Hittade lite snygga smycken på TopShop som sagt. Ett halsband med små nitar, ett orange armband med guldnitar (det är väll ändå en färgkombo som inte kan gå fel!) och ett par örhängen. Det är sällan jag köper smycken fast jag gillar att använda accessoarer, vilket är lite konstigt egentligen. Jag älskar ju däremot att köpa väskor och skor :)

möte i gamla stan

Kategori: DAGENS

Idag hade jag ett väldigt inspirarande och givande möte på ett café i Gamla stan. Vad det rörde sig om exakt får ni veta lite senare :) Det har blivit en massa fika de senaste dagarna och nu börjar jag känna mig som en sockersvamp nästan. Får nog bli en socker detox under veckan för att jag inte ska bli sockerberoende!!! Fick med mig lite godsaker hem från TopShop också, bilder på det kommer lite senare.

Möte möte möte. Inte ofta man ser mig med ...

Kategori: DAGENS

img_4491 (MMS)

Möte möte möte. Inte ofta man ser mig med skjorta!! Träningskläder är ändå det jag brukar bo i! Men inte idag :)

håll värmen till och från träningen

Kategori: HÄLSA

När man går till och från träningen är det viktigt att du inte blir kall i kroppen. Man är ju ganska duktig på att vara varm om benen och om bålen, man har strumpor som värmer vristerna, halsduk och ibland till och med mössa. Men det är ofta man glömmer bort handlederna, det kan ju hända att man har ett par korta vantar för att man fryser om fingrarna men lämnar handlederna kalla. Därför kör jag på handledsvärmare från Rönisch, de finns i massa fina färger och jag  har rosa, gula och gröna :)

dagens quote

Kategori: INSPIRATION

dagens quote

Kategori: INSPIRATION

dagens quote

söndagsmys i höstsolen

Kategori: DAGENS

min lördag i bilder

Kategori: DAGENS

Lördags lunch blev Sushi på stan
Kaffe nr 1. Ingen bakelse till mig däremot eftersom det sällan finns något glutenfritt.
Kaffe nr 2! Blev en cocosboll också :)
Avslutade lördagen med mmmmmmmmcdonalds!
Usch va mycket skit det blev i matväg under lördagen, och det blev knappast bättre på söndagen haha.

dagens quote

Kategori: INSPIRATION

äntligen fredag

Kategori: DAGENS

Äntligen fredag! Det är något mystiskt som kommer över en när man vet att det är fredag. Ikväll är det så klart fredagsmys framför tvn med Idol och imorgon väntar en dag på stan :)

Kan morötter förbättra din syn och din hud?

Kategori: HÄLSA

Det är sant att morötter är rika på betakaroten, som är nödvändigt för just synen. Vår kropp förvandlar betakaroten till A-vitamin, och har man en extrem brist på A-vitamin kan det leda till blindhet. Men, endast en liten mängd betakaroten är nödvändigt för att ha en god syn. Om du inte har en brist på A-vitamin kommer din syn inte att förbättras oavsett hur mycket morötter du äter. Däremot kan man bli förgiftad om man äter för mycket A-vitamin (betakaroten)! Symtomen på det är en orangefärgad ton på huden, håravfall, viktnedgång, utmattning och huvudvärk.

 

Många äter betakaroten just för att få en solkysst hud, men det är egentligen en biverkning av A-vitaminförgiftning, det är verkligen inte något jag vill ha! Så ät morötter och a-vitamin men överkonsumera inte, och var varsam när det gäller piller med betakaroten för att få en brunare hudton! Eller som det nu även kommit, tuggummi med betakaroten från Viggo! Skulle jag vila äta extra betakaroten skulle jag i alla fall välja att äta något naturligt som morötter!

dagens quote

Kategori: INSPIRATION

okt 14

nytt in

Kategori: DAGENS

Nytt in är en iPhone väska, kan man kalla den för det? Ibland tycker jag det är as jobbigt att ha handväska, om man ska ut och gå eller har nån jacka det inte passar till. Jag brukar hoppa omkring i träningskläder titt som tätt och tycker det är skitfult att ha en riktig handväska till en träningsoutfit. Och jag gillar inte när man måste gräva efter telefonen och pengarna i träningsväskan. Så då hittade jag den perfekta lösningen!!!  Vad tycks? Den kommer från Wera, Åhlens.

Vad är matkoma?

Kategori: HÄLSA

Matkoma brukar även kallas för paltkoma och har en hel del andra namn jag också hört. Matkoma är den där känslan man får när man ätit en massa mat och man vill bara lägga sig ner och dö, eller somna en stund. Men varför får man matkoma?

 

Det finns många olika faktorer till orsaken av den klassiska ”matkoma”. Ofta kan man känna den efter en stor buffé eller när man ätit mycket kött, kyckling eller kalkon. Tryptofan är en essentiell aromatisk aminosyra (nödvändig) och finns naturligt i kött och grönsaker. Tryptofan har en historisk placering genom att vara den första som har bevisats ha ett direkt inflytande på bildandet av serotonin. Både tryptofan och serotonin har en lugnande effekt på människokroppen.

 

Två andra faktorer som bidrar till matkoma är mat sammansättningen och det ökade blodflödet till mag- och tarmkanalen. Studier visar att kost med fast mat resulterar i en snabbare ”trötthet” än av kost som är flytande, tex soppa. Det ökade blodflödet och ökningen i ämnesomsättningens takt för matsmältningen bidrar till matkoma.

 

Det bästa sättet att slippa matkoma efter en stor måltid är att gå ut och röra på sig och låta tiden bota!

 

dagens quote

Kategori: INSPIRATION

oktober 13

onsdag på sjukan

Kategori: DAGENS

Fan vad länge jag var på vårdcentralen idag, hela tre timmar! Var där för att ta lite blodprover för att se till så att allt är som det ska. Jag har känt mig lite hängig den sista tiden och jag har ju problem just när det kommer till upptagning av vitaminer i tarmen på grund av min glutenintollerans. Då är det extra viktigt att man har kroppen under kontroll! Jag har ju även skadat min handled under ett träningspass så idag fick jag röntga den och det visade sig att det sitter en nerv i kläm och det har gjort så att jag tappat lite känsel i armen. Men det blir nog bra snart! Det var min onsdag det...

Hungrig efter kinamat?

Kategori: INSPIRATION

Brukar du också bli hungrig redan en timme efter du ätit kinamat? Varför är det så?

 

Kina mat består till mestadels av ris, lite kött och mycket ”låg-kalori” grönsaker (kalorier är måttet på energimängden i mat). Riset och nudlarna i kosten innehåller kolhydrater som får blodsockret att skjuta i höjden för att sedan sjunka kraftigt, och detta skapar hunger. Så om du känner igen dig, prova med att äta mer kött och grönsaker och minst ris och nudlar!

dagens quote

Kategori: INSPIRATION

Oktober 12
Don't go through life, grow through life.
- Eric Butterworth

hälsans stig

Kategori: DAGENS

Idag tog jag mig en riktig höstpromenad och insåg att jag gick på något som så lämpligt hette Hälsans stig. Det var riktigt härigt väder idag och jag hoppas att även ni tog vara på dagen. Det här med hälsa är väldigt knepigt att prata om ibland eftersom alla individer har oftast en egen uppfattning om vad hälsa är. Men det jag verkligen kan tycka att vi alla har ett ansvar för är att göra medvetna val i vår vardag! Jag tycker att just DU ska ta en minut och fundera över vad hälsa betyder och innebär för dig.
Jag väljer hälsans stig idag, vilken stig väljer du? 

dagens quote

Kategori: INSPIRATION

Oktober 10

A real friend is one who walks in when the rest of the world walks out.
- Walter Winchell

vad är träningsvärk?

Kategori: HÄLSA

Jag har en grym träningsvärk från lördagens träningsläger! Men just det här med träningsvärk är ganska diskuterat och många frågor får man när det gäller varför man får träningsvärk. Här får ni svar på några frågor som jag fått.

 

Vad är träningsvärk och varför får man det?

Träningsvärk (fördröjd muskelvärk) är den smärta i musklerna som ofta framträder 24-72 timmar efter hårt fysiskt arbete, och går oftast bort inom 2-3 dygn.

 

Man vet fortfarande inte exakt varför muskelvärken uppstår. Länge har man trott att träningsvärk har varit en skada på muskelfibrillerna ochmuskelfibrerna. Men ny forskning visar istället det motsatta, en förstärkning av muskelfibrillerna. Med andra ord kan man säga att kroppen förbereder sig för mer träning. Detta innebär även att om du har träningsvärk och fortsätter träna så orsakar träningen inte någon skada. Beroende på vilken typ av träning du utför, hur hårt du tränar och hur länge så kan man uppleva att träningsvärken varierar från gång till gång.

 

Hur undviker man träningsvärk?

Uppvärmningen är en jätte viktig del i träningspasset. Blodcirkulationen ökar, lederna smörjs och syretransporten till musklerna förbättras. Detta minskar risken för skador och man förebygger träningsvärk. En annan viktig del som man inte ska glömma är nedvarvningen. Det kan räcka att jogga eller gå i ca 5 minuter.

 

Om du redan har träningsvärk?

Massage är bra för att öka blodcirkulationen och stretching fungerar även för vissa. Dock har man aldrig funnit några bevis ur den mängd forskning som gjorts till att stretching lindrar träningsvärken. Förutom är det väldigt viktigt att äta och sova ordentligt och intag av snabba kolhydrater och proteiner direkt efter träningen, en banan kan räcka för vissa.

 

Ska man undvika att träna med träningsvärk?

Man ska försöka undvika hård träning av de områden som man har ont i. Däremot påskyndas läkningen vid lättare fysisk träning, då blodflödet ökar till den påverkade muskeln.

 

Taekwondo - Träningsläger

Kategori: HÄLSA

Ont i kroppen, trött och lite blå men massa roliga minnen och bilder blev det från lägret i Våsterås i lördags. Mycket lärdommar och erfarenhet fick man också med sig. Här kommer en massa bilder från i lördags. Enjoy :)

På väg med trötta ögon. Laddar mentalt för 4 st pass stenhårda men roliga pass!
Sara ser laddad ut!
Anders har vad jag kallar för en grym träningsoutfit :)
Eskilstuna Taekwondo-gänget
Flaggorna representerar de kampsportsstilar som tränas i lokalen.
Taekwondobälten pryder väggarna :)
Utrustning
Så här ser det ut på läger...ordning och reda...eh...
In the act
A life savior när det kommer till skador i Taekwondo
Alla deltagare, både stora som små
Taekwondoveteranderna från Eskilstuna TKD, och en liten sparv som försöker lära sig flyga (hon till vänster) !
En lite "coolare" blid. Hörde BTW att en sådan bild finns även från typ 1984!!! Då var jag nyfödd så snacka om veteraner!
Instruktörerna: Patrik Abrahamsson: Eskilstuna Taekwondo / Michael Brännback: Kampsportsakademin Moodowon-Västerås / Daniel Lee: Mudo Akademien - Stockholm

min helg i bilder

Kategori: DAGENS

Under helgen har jag hunnit med massor av saker, som att varit och fikat med Patricija och firat Elins föelsedag. Jag har varit på träningsläger, bilder kommer i nästa inlägg! Jag har även hunnit att få världens träningsvärk så jag känner mig som ett kylskåp!
Här kommer ett bildregn!

Just nu är jag och firar Elin på hennes fö...

Kategori: DAGENS

img_6916 (MMS)

Just nu är jag och firar Elin på hennes födelsedag! Grymt stressad efter träningslägret så det var bara att sticka hem, hoppa in i duschen, sminkning och på med outfiten :) så nu kör jag verkligen en heldag/natt!  Bilder kommer imorgon!

På väg till träningsläger i Västerås med E...

Kategori: DAGENS

img_4421 (MMS)

På väg till träningsläger i Västerås med Eskilstuna  Taekwondoklubb! Ser fram emot en heldag av träningspass och svett. Lägger upp lite bilder under dagen, ska försöka filma lite också sådär ni se TKD in action :)

Just nu är det fredagsmys hos Rezo med pop...

Kategori: DAGENS

img_6521 (MMS)

Just nu är det fredagsmys hos Rezo med popcorn, chips och idol!

aj aj

Kategori: DAGENS



Gjorde förfärligt illa mig i handleden under gårdagens träning. Fy fan vad ont det gör! Får väll se om det bara är en överansträngning eller om jag faktiskt skadat mig på riktigt. Jag gillar ju inte direkt att inse att jag skadat mig. Men det är väll bara att vila handleden idag för i morgon är det träningsläger!

laga eget äppelmos

Kategori: DAGENS




Älskar att komma hem efter ett hårt träningspass och hela lägenheten luktar äppelpaj!! Mamma hade gjort hemmalagat äppelmos och sen bakat en äppelpaj! Ser ju gulligt ut med rosa äppelmos. Det är mycket nyttigare att laga eget äppelmos än att köpa då man slipper allt socker och stärkelse, supergott att ha på havregrynsgröt på morgonen också!

dagens quote

Kategori: INSPIRATION

Oktober 7

Lend yourself to others, but give yourself to yourself.
- Michel de Montaiqne

Taekwondopass avklarat!

Kategori: DAGENS

img_8064 (MMS)

Taekwondopass avklarat!

by by sthlm / hello e-tuna

Kategori: DAGENS

Nu lämnar jag storstaden för en långhelg hemma i Eskilstuna. I helgen väntar fredagshäng med bästa Patricia, träningsläger med Etuna Taekwondoklubben i Västerås och födelsedagsfest för Elin! och jag kan ju räkna med en bakisfika på söndagen innan jag åker hem till Sthlm igen.
Det blev en bussresa hem denna gång, och jag kan ju lova att jag aldrig gör det igen! Fy faan vad jag mådde illa! Jag försökte koppla av och koppla bort med lite musik i öronen men det gick inget vidare. Nu måste jag snabba mig och ladda upp bilderna för det är två timmars Taekwondoträning om 25 minuter på dagens schema :)



By by Stockholm



Läsning på bussen



En kaffe så klart



Hello Eskilstuna!

dagens quote

Kategori: INSPIRATION

Oktober 6

Life is too important to be taken seriously.
- Oscar Wilde

nytt in

Kategori: DAGENS

Nytt in för hösten är en pälsväst. Hur värmer du dig?

att dela är glädje

Kategori: DAGENS

...behöver jag säga något mer.

dagens lunch

Kategori: DAGENS

Dagens lunch blev två smörgåsar (på hemmabakat bröd) med tonfiskröra och saltgurka. Till det blev det haricots verts, broccoli och hemmagjord pizzasallad. Igår festade vi loss här hemma på tacos, vilket jag skulle kunna leva på!

tristess

Kategori: DAGENS

Idag har jag tagit en sväng på stan och inhandlat en ny pälsväst. Lägger upp en bild så fort jag kommer hem:) Jag är inte ett stort fan av att stå i kö eller att vänta för jag blir jätte stressad av det. Klarar av att sitta på buss, tåg eller i en bil för då är man i alla fall på väg någon stans, men att just bara sitta och vänta är botten. Och det är ju precis det jag gör när jag tog den här bilden, bara sitter och väntar, väntar när min boy-friend klipper håret. Jag menar...hur kul kan man ha lixom.

träning

Kategori: HÄLSA

Igår var jag och kickade loss på Taekwondo träning! Jag tycker det är så kul att få ge lite stryk (och ibland få lite också), haha. På lördag sticker jag iväg på ett träningsläger för just Taekwondon, då blir det tre tuffa pass under dagen. Många har frågat mig hur just jag håller mig iform och jag kör mycket kampsport för det tycker jag är roligast. Det är även en väldigt tuff träningsform som ger resultat kroppsmässigt. Sen försöker jag springa ute och gå power walks. Under vintertid kör jag styrketräning istället för att springa ute, och nu mer jobbar jag mycket med pilatesboll. Funderingar på det?

söndagsfika

Kategori: DAGENS

Idag var jag på en väldigt mysig söndagsfika med Sanna och Steffi. Så klart glömde jag hjärnan hemma så jag har snott ett kort av Sanna :)

skrattattack

Kategori: DAGENS

Basic in Black. Hittade gamla kort i min kamera på mig när jag fular mig i trappen och får skrattattack. Så får jag en till skrattattack när jag kollar på bilden och ser att min hand är ju groteskt stor! Det ser ju ut som att handen ska käka upp hela skallen! Nu ska jag kolla på söndagsfilm och käka en isglass, så vi ses imorn!

kärleksfull lunch

Kategori: HÄLSA

En kärleksfull lunch, i alla fall om man tittar på potatisen :) Jag lagade laxfile med kokt potatiis och en liten sallad till det. Jag kom att tänka på att våra tomater inte alls är goda, och jag kan tänka mig att de inte innehåller så mycket näring när de är hårda som sten och typ oranga i färgen. Jag gillar röda tomater som luktar tomater och som smakar tomater. Det blir att köpa ekologiska grönsaker, och på sommaren försöker jag köpa direkt från bonden. Det bör alla göra, köpa närproducerat och det smakar också mycket godare. Grönsaker smakar som grönsaker!

heroes helg

Kategori: DAGENS

I helgen har jag bänkat mig framför tvn och kollat på Heroes. Shit vilken bra serie! Det är grymt jobbigt då den är så spännande så man kan fastna flera timmar framför tvn, och det jobbiga är att jag inte riktigt hinner bestämma mig för vem jag "hejar" på innan det händer något som gör att man ändrar uppfattning. De har ju också byggt upp seiren så man måste se nästa avsnitt så fort som möjligt.  Det bästa är att bränna av flera avsnitt efter varandra och ta en hel helg :) Om ni inte har sett serien än så kan jag bara säga; gör det!