Gianna Troyse

www.hälsopedagogen.se - Din guide till en bättre hälsa!

Uppsala

Kategori: Dagens

På väg till Uppsala för att kolla på två power plate studios. Perfekt dag för att köra bil!

Veckans lyx

Kategori: Dagens

 
Veckans lyx är kantarellsmörgås med en latte i mina nya latteglas. Fick en hel hög med kantareller från en av mina träningskunder! 

Planering

Kategori:

 
Kom på att jag fick ju en nyckelring från kollektionen Anna Dello Russo för H&M. Rätt snygg faktiskt! Sitter och planerar inför en utbildning i London!!

Mitt val - frukost

Kategori: Kost

 
Havreknäcke med leverpastej och inlagd saltgurka (som är hemmagjord) ! 

Måndag morgon

Kategori: Dagens

Klubbfest

Kategori: Allmänt

Gårdagens klubbfest för Stockholm Muay Thai var väldigt lyckad. Härligt mingel i lokalen följt av middag på Wijnjas ost & vinkällare. Kvällen avslutades med mer mingel och en pub runda. Gårdagen var bra, trött idag!

Just nu

Kategori: Dagens

så snöar det i Stockholm!

Dagens

Kategori: Dagens

På väg till jobbet i pälsjacka från H&M och "leo" skorna. Ska riva av ett träningspass ikväll också!

Ny logga - MBMT

Kategori: Allmänt

 
Ett första utkast på vår logga på träning / rehabcentret! Vad tycker ni?

Black panther

Kategori: Detaljer

 
T-shirt från MTWTFSS Weekday

Veckans val - middag

Kategori: Dagens

 
Det blev middag efter jobbet med tjejgänget idag och det fick bli en bakad potatis med tonfiskröra och räkor. Prova att laga detta hemma, det är nog inte så svårt, kan ju även ätas kallt och tas med som matlåda. Visste du att potatis som står under en dag i kylskåp får mindre GI. 

Veckans val - lunch

Kategori:

 
Idag blev det kycklingfile ugnstekt i citron. En sallad bestående av ärtor, majs, gröna bönor och broccoli. Till det en rejäl klick Ajvar! 

Dagens träning på SMT

Kategori:

 
Efter ett svettigt Thaiboxningspass!

Licorice seasalt

Kategori: Allmänt

 
♥ Älskar den ♥

Howdy Cowboy

Kategori: Dagens

 
Slitna - hela - gamla - nya! Jag säger Howdy Cowboy...

Hallon som mellanmål

Kategori:

 

Hallon är väldigt nyttiga bär och är perfekta att strö på gröten, fruktsalladen eller varför inte tas direkt! De innehåller mycket mangan, C-vitamin och fibrer. Det finns även en hel del annat bra i hallon. Vill du veta mer så kan du läsa det HÄR

Förändringar

Kategori:

Nu är det dags för förändring! Kände mig inte riktgt hemma med bloggens utseende tidigare, jag gillar enkelt och stilrent. Vi får se hur ni känner er med denna design, jag gillar det! Nu kan vi lägga fokus på fina bilder och slippa allt runt omkring. Förändring kan ju även vara till det bättre! 

Tänkvärt

Kategori:

 
Inspirerande stenar med budskap längst vandringsstigen i Abisko. Det här är något att ta till sig! 

Solsidan

Kategori: Allmänt

Ni får inte missa Solsidan avsnitt 6. Då är jag med! Våra Power Plate maskiner är med i avsnittet och jag var där för att instruera skådespelerskorna i Power Plate när jag även blev tillfrågad att vara med som statist. Så håll utkik efter både Power Plate träningen och mig! 
 

Dagens detalj

Kategori:

 
Min skosamling har fått tillökning av dessa snyggingar. Riviga skor va! 

Veckans val

Kategori: Kost

 
Vendetta på söder i Stockholm är ett jätte bra matställe som serverar super god mat och har ett stort utbud av olika rätter. Veckans val fick bli Lax med potatis och grönsaker! Att äta ute behöver inte vara onyttigt!! 
Lax är proppat med nyttiga fettsyror, protein, B-vitamin, D-vitamin och Selen. Ett bra val :) Lär mer om det Här. 
.

Pricktest

Kategori:

 
Så här kan det se ut när man gör ett pricktest. Pricktest är ett allergitest som kan ge besked om vad som orsakar en allergisk reaktion. Vill du veta mer om hur det går till kan du läsa det HÄR.

Dagens detalj

Kategori: Detaljer

.

Just nu... Doktorn!

Kategori: Dagens

Är på astma och allergiutredning! Håller tummarna för att det ska gå bra.

Träning

Kategori: Träning

 
Titta vilken smart lösning vi har till våra kunder som inte vill träna med gruppklasser eller instruktör! En bildskärm med massa övningar eller färdiga pass om man vill köra det. Har ni inte provat Power Plate än så är det dags att göra det nu! 

Dagens detalj

Kategori: Dagens

.

Önskar...

Kategori: Dagens

 
En perfekt träningsväska! Får gärna följa med hem till mig! Den hittar ni HÄR.
.

ChiBall

Kategori: Träning

 
Igår var jag och provade ett pass i ChiBall. För att förklara vad det är så kan man säga att det är en träningsform som är en blandning av TaiChi/Qigong, dans, yoga och pilates. Träningsformen är även starkt influerad av Feldenkrais övningar. Alla övningar vi gjorde igår genomfördes med en liten boll som var aromabehandlad och fanns i många olika dofter och färger, jag valde en mintgrön boll med myntadoft. 
 
Det var en upplevelse och jag kan säga att även om jag gjort övningarna förr så har jag inte just arbetat på det sättet som ChiBall gör med övningarna. Ni måste nästan prova om ni inte har gjort det för att ni ska få bilda er egen uppfattning kring ChiBall. Vissa gillar Yoga, Pilates och Qigong och andra inte, det är nog samma med ChiBall. 
.

Nytt in

Kategori:

Nya skor från Reebok! Blir perfekta till jobbet när man ändå glider omkring i träningskläder!

Hypnotisören

Kategori:

 
Igår var jag och mamma och tittade på hypnotisören. Lämnade kameran hemma så den här bilden får duga! Vi tyckte filmen var jätte bra både två så det var tummen upp! Rekomenderas om ni gillar svenska filmer! 

Nytt in

Kategori: Träning

.
 
Köpte ett träningslinne från Gina Tricot idag. Glöm inte bort att även "vanliga" klädesbutiker har snygga träningsläder och att man inte alltid behöver att gå till sportbutiker! Kul att variera tycker jag när jag jobbar i träningskläder i princip. Även en ny blush fick följa med hem från Make Up Store, complex heter färgen. 

Frukost

Kategori: Kost

 
 
Festade loss i morse med vännerna över en hotellfrukost för att glömma bort mitt akutbesök igår. Gott med naturell yoghurt med frukt och bär, en glutenfri muffin, ett ägg och kaffe! Så klart har jag hinnit äta en smörgås också med massa godsaker på. Nu ska jag gå på bio med mamma! 

Akut...

Kategori:

 

V is for victory! 

Så här ser jag alltså ut när jag är på akuten en fredagskväll med astmaanfall! Inte jätte snygg, fräsch eller glad utan ser och känner sig mer odräglig och kallsvettig med lite smått panik. Vill du veta vad som händer när man får ett astma anfall och hur det egentligen känns kan du läsa det HÄR.  

 
 

At the office

Kategori:

'
 
Så här ser det ut vid mitt kontor just nu. Vi är mitt uppe i en flytt, men håller ändå verksamheten igång. Då får man göra det bästa av det möjliga! Snart ska jag hålla några kvällsklasser på Power Plate sen ska jag iväg och prova en träningsform som heter Chiball! Får se vart det leder med det, men önska mig lycka till! 

Dagens mellanmål

Kategori:

 
Avokado och skagenröra är ett perfekt mellanmål eller en lätt lunch som kan ätas till en sallad. Avokado innehåller omega-9 fetter som sänker det skadliga kolesterolet och fisk och skaldjur är inflammationshämmande.
 

Träna i intervaller

Kategori: Träning

 
En grymt bra app för dig om vill träna i intervaller! Låt din kreativitet flöda mellan övningar och träningsintensitet. 

Jag idag

Kategori: Dagens

 
ldag strossade jag runt på Stockholms gator, jag ville hinna njuta lite av det fina vädret. Snart är det varmare kläder som gäller för min del. Så jag säger hej till hösten! 

Just nu

Kategori:

 
Just nu mumsar jag på hallon! 

På språng

Kategori: Dagens

 
Dagens: Michael Kors // Acne // Guess

Middagsmys

Kategori: Kost

 
Gårdagens middag var Dolma!! Aburgine och Zucchini fylda med ris, kött och kryddor. Efterrätt var stracciatella glass med bär. Tack! 

Dagens detalj

Kategori:

 
Röda naglar från Make Up Store

Corny Things - är majs nyttigt?

Kategori: Kost

 

Majs sägs ha många hälsofördelar, den är lättsmält och ska vara allmänt bra för magen. Majs innehåller mycket fibrer och innehåller dessutom essentiella fettsyror, protein, järn, magnesium, Zink, kalium, Vitamin B3 och massor med antioxidanter. Vill du läsa mer om possitiva effekter och vilken majs som är nyttigast att äta så klicka HÄR! 

Dagens detalj

Kategori: