Gianna Troyse

www.hälsopedagogen.se - Din guide till en bättre hälsa!

Power Plate träning

Kategori: HÄLSA

Ett jätte bra pass fick tjejerna smaka på när de kom för att träna på Power Plate Centret idag :) Vi körde ganska mycket kondition i början och här ser ni bilder från step upen. Kanske ska försöka filma lite istället? Vad tror ni, då ser man ju övningarna "in action" vilket kan vara lite roligare :)

I frisörstolen

Kategori: DAGENS

Vad tycks?
Idag blev jag klippt i håret av Nursen på Hälsotemplet! Hon är en av templets nya frisörer och klipper grymt bra tillsammans med Sara. Jag blev jätte nöjd! (Ps. grymt bra att jobba på ett hälsotempel, sitter tom. i mina arbetskläder ;)

mera mat

Kategori: DAGENS

Nu har jag varit dålig igen, vart är disciplinen lixom. Här är lite av det goda jag ätit under veckan :)
Hörde jag detox?

Middag med goda vänner. Dolma och vin. Mus...

Kategori: DAGENS

img_9381 (MMS)

Middag med goda vänner. Dolma och vin. Musik och barer. Skitsnack och kärlek. Kan en kväll bli bättre?  Kl är 03.01 nu och det är dags att sova. Vi ses i morgon!

Nu är jag helt slut! Sitter hemma i soffan...

Kategori: DAGENS

img_1213 (MMS)

Nu är jag helt slut! Sitter hemma i soffan efter en dunder buffé med Camilla, eftersom Elin fick förhinder i sista sekund så blev det jag och Camilla på tu man hand! Men nog om det, jag tänkte berätta lite om det jag provade på tidigare idag,  Reikihealing. Det var verkligen intressant och annorlunda. Det jag gjorde var bara att ligga ner och slappna av, inget annat! Jag som har svårt att slappna av och har en inre stress blev helt avslappnad och va bara i nuet. Det  var en konstig känsla mellan att vara helt vaken och medveten med att ändå sova. Det hade varit skönt att hitta till den där platsen av lugnhet inom en själv på egen hand, men det kommer nog att kräva lite träning!  Detta är reikihealing: det ger djup avslappning, minskar stress, lindrar vinterdeppighet och smärta, fyller på dina energidepåer, balanserar dina energicenter i kroppen och ökar ditt välbefinnande. Reiki är godkänt av skatteverket som friskvård!

Just nu är jag på jobbet. Om några minuter...

Kategori: DAGENS

img_9598 (MMS)

Just nu är jag på jobbet. Om några minuter ska jag in och prova på en timmes healing! Vet inte alls hur det går till eller vad det är egentligen men jag är nyfiken! Så vi får se vad som händer. Senare ska jag även hålla ett pass och träna ett själv på Power Plate. När jobb kvällen är slut ska jag ut och käka med Elin, det var ett tag sen nu vi sågs. Jag saknar att jobba med henne!! Later!

Ridbyxlår - nej tack!

Kategori: HÄLSA

Vill du bli av med ridbyxorna? Här är några knep du kan jobba med!

Ridbyxlår beror oftast på att man har för höga östrogennivåer, detta kan vara medfött, annars får man i sig för mycket östrogenliknande ämnen via maten, i form av keminska tillsattser från bland annat pesticider. (Pesticider är ett bekämpningsmedel. Kemikalieinspektionen indelar det i växtskyddsmedel och biocidprodukter och det förstnämnda används i huvudsak inom jordbruket medan det andra används i industriella sammanhang).

Hur gör man då för att få bort ridbyxan? Du kan börja med detta:

1) Träna så att du blandar kondition och styrketräning som tex cirkelträning. Det kan dämpa de höga östrogenhalterna som ger fett är.

2) Ät mycket grönsaker varje dag och mycket fibrer, frukt är bra. Ät obehandlad mat och undvik soja då det innehåller östrogenliknande ämnen som kan styra fettinlagringen till låren.

3) Försök att välja så rena produkter som möjligt.

Mera mys!

Kategori: DAGENS

img_3817 (MMS)

Mera mys!

Mys mat.

Kategori: DAGENS

img_1620 (MMS)

Mys mat.

Bort med valkarna under brösten!

Kategori: HÄLSA

Varför ska man ha ett par extra bröst om man inte behöver? Här är lite tips på hur man blir av med de extra valkarna man få under brösten.

Dessa valkar beror oftast på att din förbränning i kroppen är låg och du har troligen lite muskelmassa. Förlite muskelmassa får man om man antingen inte använder musklerna tillräckligt mycket (så de "försvinner") eller så har han bantat mycket så att musklerna försvunnit under svältperioderna.

För att få en större muskelmassa måste du:

1) Styrketräna för att få mer muskler som kommer att höja förbränningen på sikt. Konditionsträning gör man för att höja förbränningen direkt.

2) Ät protein vid alla måltider, det dämpar även sötsuget och hjälper till att tömma fettdepåerna.

3) Grönt te stimulerar förbränningen i kroppen så drick ett par koppar om dagen.

Gäddhäng?

Kategori: HÄLSA

Gäddhäng. Ett stort problem hos oss kvinnor när vi inte längre vill gå i kortärmat på grund av att vi bär på en gädda!

Gäddhänget uppkommer oftast på grund av att man har för låga nivåer av manligt könshormon, testosteron som även kvinnor behöver och har i lite mindre mängd än män. Testosterom är ett muskeluppbyggande hormon som alltså hjälper till att bygga upp och behålla muskler. Har man låga halter av det lagrar kroppen fett istället för att bygga muskler.

Det finns saker du kan göra för att byta ut gäddan till en mört!

1) Träna tuff styrketräning med tunga vikter. Gärna funktionell träning så du kommer åt många och stora muskler samtidigt.

2)Ät mycket grönsaker och protein som tex fisk, kött, fågel och ägg.

3) Ett glas rött vin (lite då och då, inte varje dag) kan hjälpa till att jämna ut balansen mellan testosteron och östrogen (manligt- och kvinligt könshormon).

<3

Kategori: DAGENS



bort med kärlekshandtagen!

Kategori: HÄLSA

Hur många är det inte som har problem med att få bort det som kallas för kärlekshandtag, fettet runt midian och fett under behåbandet! Visst hjälper träning till med mycket men man vet även att kosten påverkar en hel del.

Har just du probelm med kärlekshandtag och fett under bhbandet så är det med stor sannorlikhet att du äter för mycket kålhydrater som pasta, potatis, ris och gryner. Man kan ha en viss insulinresistens som gör att kroppen inte lagrar in sockret i blodet på rätt sätt och då samlas fettet på dessa ställen. Det är framför allt efter en måltid med mycket kolhydrater som blodsockret stiger och insulinet måste då fungera bra.

Hur ska man då göra för att få bort kärlekshandtagen? 
1) Träna regelbundet och vardagsmotionera så ofta du kan! Träna gärna extra kondition, typ power walk eller jogging.

2) Men framför allt ska du dra ner drastiskt på pasta, ris, potatis, vitt bröd, kakor, bakverk och läsk och andra sockerstinna livsmedel!

3) Ät mycket protein som fisk, kött, fågel och ägg för att jämna ut blodsockret.

Och kom ihåg att förändring inte sker över en natt, så jobba långsiktigt!

Jag idag.

Kategori: DAGENS

img_7519 (MMS)

Jag idag.

Nytt in för våren! Nu längtar jag bara til...

Kategori: DAGENS

img_0085 (MMS)

Nytt in för våren! Nu längtar jag bara tills vintern tar slut!!! Fick dessa fina cowboy boots igår, de är handgjorda och riktigt sköna att ha på. LÄNGTAR TILL VÅR!!

Äntligen fredag! En lycka när man jobbar ä...

Kategori: DAGENS

img_4273 (MMS)

Äntligen fredag! En lycka när man jobbar är att man har en sån härlig känsla av frihet på fredagen, när man vet att man kan göra vad man vill, när man vill!! Just nu sitter jag på tåget till Eskilstuna där jag ska vara under helgen och mysa med familj och vänner. Verkar bli en underbar dag med sol, men förutom att jag missade förra tåget (kom på att jag glömt köpt biljett när jag väl satt på tåget, sprang  ut för att köpa en men i sista sekund drog ju tåget iväg medans jag stod kvar på perrongen som ett fån! Haha) verkar allt gå bra idag.  Se u later!!

Förhandsvisning på THE PERFECT TEE från Gi...

Kategori: DAGENS

img_0364 (MMS)

Förhandsvisning på THE PERFECT TEE från Gian Tricot. Caroline från Carolines Mode har designat kollektionen och jag kan inte säga mer är att det verkligen är en perfekt topp! De sitter riktigt bra och kostar mellan 99-149 kr! Jag tror de kommer ut i butik i mars, så håll utkik! Jag ska köpa på mig lite fler färger.

Idag var det girl Power på Power Plate! Vi...

Kategori: DAGENS

img_6578 (MMS)

Idag var det girl Power på Power Plate! Vi körde ett svettigt pass med mycket kondition. Nu ska jag få in tre dagar i veckan med dessa härliga tjejer vilka är del av HÄLSOTEMPLET som vi delar lokaler med. Vi har ju allt ifrån hudterapeut, frisörer, nagelteknologer, massörer, kiropraktorer och beteende- och samtalsterapeuter. Och så POWER PLATE så klart som jag kör! Så det är verkligen ett tempel i hälsans tecken med spa känsla! Nu har jag precis kommit hem från jobbet och ska laga lite mat innan Biggest Loser sve börjar!  Glöm inte att heja på Mickael!!!

on the way

Kategori: DAGENS

.

utbildningsdag

Kategori: DAGENS

Igår hade jag min första utbildning för Personliga Tränare på Power Plate till Level I Certifikat! För att få arbeta som instruktör eller PT på Power Plate räcker det inte med PT/instruktörsutbildning utan man måste även tillämpa med Certifikat från Power Plate Nordic (vilka är vi), vi utbildar även sjukgymnaster, terapeuter och tränare, mm för att arbeta med rehabilitering med hjälp av accelerationsträning på rätt sätt.

 

Det var riktigt kul och jag längtar redan till nästa utbildning, vi körde en heldag på 6 timmar! Jag har slitigt ordentligt under veckan för att översätta det nya utbildningsmaterialet från engelska till svenska och jag han precis få ut det från tryckeriet i tid! Igår kväll var jag helt slut när jag kom hem så jag orkade inte ens packa för flytten utan somnade framför tvn.

Så här ser vårt nya Power Plate Center ut!
Här är vårt nya utbildningsmaterial
Här är det vi gick igenom till Level I certifikationen.

off mode

Kategori: DAGENS

Nu har jag verkligen varit på off mode under denna vecka. Jag är då dålig! måste skärpa till mig. Jag har alltså inte gått och blivit uteliggare utan jag är mitt uppe i en flytt! Jag flyttar till huser brevid, men det innebär en jävla massa körande med den här supergrymma kärran från ikea :) Trotts en massa minusgrader och bollande med jobb ska jag fan bli klar i tid, jag har två dagar på mig, men attan den som ger sig! Ps, den här vändan är bara men mina skor, och då har jag frya kassar kvar som inte fick platts! Hörde jag skorensning?



hoppa bort fläsket

Kategori: INSPIRATION

Hopprep är ett väldigt underskattat hjälpmedel inom träning. Det är ett väldigt effektivt och billigt redskap som inte tar någon vidare platts. Att hoppa hopprep som uppvärmning till exempel ger dig styrka, kondition, koordination och smidighet på en och samma gång! Om man hoppar hopprep i ca 15 minuter ska man kunna förbränna uppemot ca 200 kcal beroende på sin vikt. Ett hopprep och ett gummiband för att träna styrka kan man till och med ta med sig på resan, så nu kommer du inte undan!

detaljer

Kategori: DAGENS

Armband och naglar i färger.
Döskallar
Mönstrat och tatuering.

04/02/2012

Kategori: DAGENS

Solen skiner men det är skit kallt ute, -16 grader! Nu lite shopping på stan.

Nyöppnat Power Plate Center!

Kategori: HÄLSA

Nu jävlar har det hänt grejer! Ett nytt projekt är i rullning, jag och Annelie (en kollega/vän) har öppnat ett Power Plate Center!
I måndags öppnade vi dörrarna till södra Stockholms första och enda Power Plate Center! Vi sammarbetar med Hälsopartners och våra gemensamma lokaler heter Hälsotemplet! Här kan du hitta det mesta för både kropp och själ. Lägger upp lite fler bilder inom kort, jag ska bara få det helt klart först. Jag kan ju lova att det är mycket att göra när man ska driva ett träningscenter på egen regi men även as kul! Så framöver kommer det bli mycket träning igen :) 
Har ni inte provat att träna Power Plate än så gör det! Vi finns på Magnus Ladulåsgatan 33. Här kan du läsa mer:  http://www.halsotemplet.se/power-plate

Ingenting är omöjligt

Kategori: DAGENS

img_6135 (MMS)

Ingenting är omöjligt

en dag i sthlm

Kategori: DAGENS

Under veckan har några av mina vänner vart i Sthlm för att visa runt en vän från Kroatien som är här och hälsar på. Som alltid så passar man på att ses över en fika! Tjejerna hade varit och åkt Globens SkyLift, vilken bra ide och detta är något alla borde göra även om man inte är turist i Sthlm, för det är grymt fint att se Stockholms siluett. Det ska jag göra i alla fall!! Vi hängde på deras hotellrum efter en lång dag på stan. Det var ganska kul att se stockholm via en annans ögon för när man bor här så tutar man bara på och glömmer bort att titta runt om kring sig och på sin omgining.
Snygga systrar!
Ojoj, mumsig!
Fina Azita
Nenna ligger och softar på hotellet :)

GO michael!

Kategori: DAGENS

Missa inte Biggest Loser! Alla deltagare är verkligen supersköna men mitt hjärta baknar några extra slag för min vän Michael. Titta på programmet och håll tummarna för det gröna laget!!