Gianna Troyse

www.hälsopedagogen.se - Din guide till en bättre hälsa!

Färska eller frysta?

Kategori:

Färska eller frysta grönsaker, vilket är nyttigast? Detta svar kommer att variera beroende på vem det är du frågar. Jag har tidigare fråga en dietist och dennes svar var att det spelar ingen större roll. Jag kan hålla med om det, men för mig handlar det mycket om hur man tar vara på de vitaminer grönsakerna har. Köper man frysta grönsaker så har man endast förlorat en liten del av vitaminet vid nedfrysningen, och färska grönsaker är oftast besprutade. Det hänger mycket på hur man tinar dem. Här har ni lite tips på hur man kan tina grönsaker utan att förlora så mycket näring:
  • Ångkoka grönsakerna (blir mycket godare tycker jag)
  • Tina frysta grönsaker i mikrovågsugn
  • Lägg ner fryst grönsaker i vatten som har kokat (koka inte grönsakerna, lägg bara ner den i hett vatten)
  • Koka grönsaker men ta reda på vattnet och tex koka ris eller potatis i vattnet så får du i dig de vitaminer som försvunnit i vattnet under kokningen.

Så...Färska eller frysta grönsaker, vad väljer du?

Kommentarer


Kommentera inlägget här: