Gianna Troyse

www.hälsopedagogen.se - Din guide till en bättre hälsa!

Platt mage - boll övningar

Kategori:

Crunches på boll
Benlyft med boll
Pilatesövning med boll

Crunches på boll:

Sätt dig med ländryggen mot bollen och fötterna på golvet med en axelbredds avstånd. Lägg dig sedan ner på bollen och hitta balansen.

När du gör crunches på bollen ska du komma upp genom att böja ihop din överkropp, inte genom att häva dig upp med benen. Du kan öka belastningen genom att lägga bollen längre bak så att kroppen lutar mer neråt, eller hålla en vikt mot bröstet. Eller genom att sätta fötterna tätare ihop.

 

Benlyft med boll.

Ligg på golvet med armarna utåt och avslappnade. Kläm ihop bollen mellan fötterna och arbeta med raka ben. För benen upp och ner men bollen får inte nudda golvet. Här kan du varva genom att föra benen explosivt upp och bromsa ner, eller tvärt som. Viktigt är dock att du har svanken nere i golvet under hela övningen. Så fort svanken lyfter när du för benen nedåt saknar du styrkan vilket innebär att du lyfter upp enen igen.

 

Pilates övning på boll

Stå med händerna på en stepp up bräda (eller någon annan höjd plattform). Pressa upp mellan skulderbladen och håll höften en aning upp. Fötterna på bolen och sträckta ben. För sedan knäna in under magen och ut igen. Viktigt är att höften är på samma nivå under hela rörelsemönstret. Jobba hellre långsamt och kontrollerat än snabbt.

 

Som lovat kommer nu några övningar för magen. Dessa tre är me boll. Glöm inte bort att man inte kan pungtförbränna bort fett utan det gäller att ha en allsidig träning med både kondition och styrka! Håll utkik för fler magövningar innom kort! Bilderna tog jag på mig själv men nästa gång ska jag nog försöka med en video :)

Kommentarer


Kommentera inlägget här: