Gianna Troyse

www.hälsopedagogen.se - Din guide till en bättre hälsa!

Tjockis-skatt

Kategori: HÄLSA

Jag antar att ni inte missat politikern som vill att feta ska skatta mer.

 

Det är alltså en politiker i Centerns kommunalråd i Uppsala som anser att överviktiga svenskar ska betala en tjockis-skatt, alltså en extra skatt eftersom de utsätter det gemensamma systemet för mycket större påfrestningar än de normalviktiga människorna. Han skriver i sin blogg "att om man själv väljer ett liv som överviktig, där man har en sämre hälsa och där hälsan ständigt är mer utsatt ska man betala en extra skatt eftersom detta blir ett problem för alla andra. Problemet för oss alla andra är att vi lever i ett samhälle där vi alltid, till stora kostnader har valt att stötta alla oavsett de individuella okloka valen" Därefter förklarar han att den rimligaste vägen att gå är att de som själva väljer att inte vårda sig själva får betala en högre skatt än andra, Han menar att den vägen är rimligast eftersom de utsätter det gemensamma systemet för mycket större påfrestningar och att det kostar mer att leva osunt.

 

Jag kan bara hoppas att ni, som jag , känner att ni inte tillhör gruppen "för oss ALLA ANDRA"! Det som skrämmer mig är att människan som vill tillföra denna tjockis-skatt ändå är en politiker, och man förväntar sig väll lite mer av dem. Det gör jag i alla fall.

Fetma och övervikt är ett stort problem och jag tror inte det går obemärkt förbi. Däremot finns det många olika orsaker till övervikt och alla är att man aktivt valt att bli överviktig! Det kan vara hormonrubbningar, kunskapsbrist, ärftlighet, psykiska problem, stress, medicinska biverkningar och mycket annat.

 

Hur ska man då särskilja på dessa olika överviktiga människor? Tänker han att man ska fråga individen: Är det ditt egna val att bli överviktig och lida av fetma? I så fall måste du betala tjockis-skatt.

 

Är det ett skämt eller!? Då kan vi i samma veva införa Kol-skatt för alla rökare, Hjärtinfarkt-skatt för alla "O-aktiva smala" människor och astma-skatt för alla astmatiker eftersom de också kostar pengar! Nu får väll politikerna ta och tänkta till lite.... eller vad tycker du?

 

// Gianna

Kommentarer


Kommentera inlägget här: