Gianna Troyse

www.hälsopedagogen.se - Din guide till en bättre hälsa!

Platt mage # 4

Kategori:

GI metoden

 

GI metoden bygger som de flesta vet på Glykemiskt Index, som är ett måttsystem för hur snabbt olika födoämnens kolhydrater bryts ned av din kropp.

Ett högt GI betyder att kolhydraterna bryts ned snabbt, medan ett lågt GI betyder att nedbrytningsprocessen är långsammare.

Det är inte meningen att du ska undvika fett och proteiner när du använder dig av GI metoden. Dessa ska istället intas i en lagom mängd, vilket gör att din ämnesomsättning blir balanserad och lite långsammare.

Här är lite av det som händer i kroppen när man äter enligt GI Metoden:

  • Rivstarten innebär att du under några veckors tid strikt begränsar mängden kolhydrater i maten och därigenom rivstartar fettförbränningen, vilket gör Rivstarten till den tuffaste, men effektivaste fasen.
  •  Målet med Rivstarten är att minska din insulinproduktion och samtidigt öka din fettförbränning så att du snabbt går ned i vikt. 
  •     I Rivstarten hamnar du i ketos, vilket betyder att kroppen arbetar hårt med fettförbräningen.
  • Ketoner transporteras till hjärnan och förbränns. Man kan känna yrsel under perioden då kroppen ställer om till den nya dieten.
  • De flesta upplever att man får dålig andedräkt, detta är pga ketonerna som bildas. Man kan även få problem med halsbränna och sura uppstötningar.

.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: