Gianna Troyse

www.hälsopedagogen.se - Din guide till en bättre hälsa!

håll dig frisk med antioxidanter

Kategori: HÄLSA



Har du problem hy, ständigt småförkyld eller får inflammationer lätt? Det är en katt och råtta lek att hitta rätt i djungeln av alla produkter som motverkar både det ena och det andra. Men jag tror att det mesta vi ser på utsidan kommer inifrån. Här kan en av bovarna vara de fria radikalerna som skapar inflammationer i vår kropp.

Om fria radikaler är tjuvar i kroppen så är antioxidanter polisen :)
 

Antioxidanter är kemiskt konstruerade för att avväpna de destruktiva fria radikalerna genom att förhindra at de bildas, utplånar dem och reparerar de skador som uppkommit.

Tänk er ett äpple som ni delar på två. Det kommer att bli brunt och långsamt börja ruttna för att det oxideras, det kommer i kontakt med fria syreradikaler. Samma nedbrytande process sker i vår kropp. Fria radikaler kopplas samman med över 200 sjukdomar där några är åderförkalkning, blodpropp, hjärnblödning, cancer, senilitet och reumatism. Det påskyndar även åldrandet och framkallar rynkor.

 Vad ska i då göra för att boosta oss med antioxidanter?
Vi ska äta massor av antioxidanter och de tre stora innefattar E-vitamin, C-vitamin och Betakaroten.

Ät inte härsket fett! Det är en fria radikal bomb för cellerna. Ett stort anal produkter i affärerna innehåller fett som lätt kan bli härsket. Tek småbröd, kakmixer, mjuka kakor, chips, pajer, frukostflingor, såser, torkade maträtter, vegetabiliska matoljor, färdiga dressingar, majonäs, pizza och efterrätter.

Håll koll på bloggen för bra antioxidantkällor!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: