Gianna Troyse

www.hälsopedagogen.se - Din guide till en bättre hälsa!

Kaffe: Hiss eller Diss?

Kategori: HÄLSA

.

Det är många som undrar om kaffe är något dåligt eller något att hurra för. Det är ju ganska svårt tycker jag och för att få reda på svaret måste man nog fråga sig själv om vad man själv tycker om man inte vill gå in och dissekera kaffeindustrin!

 

Kaffe piggar upp och förbättrar koncentrationen men man vet inte om det ökar fettförbränningen. Man blir inte heller beroende av koffein i den bemärkelsen att man kan mäta kroppsliga störningar, däremot blir man ”psykiskt beroende”, att man längtar efter en kopp kaffe.

 

Jag läste även att några forskare hade sett att om man dricker mer än sju koppar kaffe om dagen så är man mer benägen till att känna närvaron av döda människor! (haha, tror inte riktigt på att kaffe skaffar dig ett sjätte sinne)

 

Man ska vara försiktig med kaffeintag om man inte tål kaffe, som tillexempel om man har gallstensbesvär, magsår eller högt blodtryck. Kaffe kan även vara dåligt för hjärtat om man dricker mycket kokkaffe, som är gjort på sumpen eller pressat kaffe. I detta finns höga halter av syror och det höjer kolesterolet. Däremot fastnar de mesta syrorna i filtret om man har vanligt bryggkaffe eller frystorkat snabbkaffe. Espresso ligger mittemellan.

 

Man får inte glömma bort att kaffeindustrin är en av värdens största industrier och det är mycket pengar som ligger bakom studier och forskningar som oftast är finansierade av just kaffeindustrin. Men så länge ditt val är medvetet.

 

Så…Hiss eller Diss? Ett svårt val, men jag älskar ju mina lattes så jag kör på en Hiss :)

Kommentarer


Kommentera inlägget här: