Gianna Troyse

www.hälsopedagogen.se - Din guide till en bättre hälsa!

bli upplyst del III: antioxidantmedel

Kategori: HÄLSA

Antioxidantmedel används i våra livsmedel för att inte fett ska härskna. Man använder det även för att frukt och grönsaker inte ska missfärgas.  Det positiva är att det hjälper till att bevara vitamininnehållet i livsmedlen.

 

Antioxidantmedel finns även det i olika former och alla har ett E-nummer. Här nedan är en lista på de E-nummer som är antioxidantmedel:

 

E 300, E 301, E 302, E 304(i), E 304(ii), E 306, E 307, E 308, E 309, E 310, E 311, E 312, E 315, E 316, E 320, E 321, E 322, E 325, E 326, E 327, E 330, E 331(i), E 331(ii), E 331(iii), E 332(i), E 332(ii), E 333(i), E 333(ii), E 333(iii), E 334, E 335(i), E 335(ii), E 336(i), E 336(ii), E 337, E 338, E 339(i), E 339(ii), E 339(iii), E 340(i), E 340(ii), E 340(iii), E 341(i), E 341(ii), E 341(iii), E 343(i), E 343(ii), E 350(i), E 350(ii),  E 351, E 352(i),  E 352(ii),  E 353,  354, E 355, E 356, E 357, E 363, E 380, E 385

Ingen liten lista va!

Kommentarer

  • greggan säger:

    asså serri fattar inget?

    2011-11-15 | 13:49:42

Kommentera inlägget här: